Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Påsklovet aktiviteter 2016

Torsdag 31/3 och fredag 1/4 hade fritidsavdelningarna två gemensamma aktiviteter: påskhareleken och en gemensam påskbuffé

Påskhareleken:

Barnen delades in i tio olika grupper med blandade åldrar. Uppdraget var att leta reda på de fem påskhararna som gömt sig runt omkring skolans område.

Varje påskhare hade en uppgift som laget tillsammans skulle lösa för att få en ledtråd. Med hjälp av ledtrådarna kunde man sedan hitta en skatt.

Lagen var tvungna att akta sig för pesten som sprang omkring på skolgården iklädda svarta sopsäckar. Blev någon i laget kullad av pesten måste man ta sig till Häxan och dricka en trolldryck innan jakten på påskhararna kunde fortsätta.

Det var en uppskattad lek och alla lagen klurade ut var påskhararna fanns. Efter att ha pusslat ihop ledtrådarna så kom belöningen i form av skatten som visade sig vara glassar till alla i laget.

Gemensam påskbuffé:

På fredagen hade alla fritidsavdelningar tillsammans med barnen förberett en gemensam påskbuffé till mellanmålet. Det bjöds på nybakat bröd, blåbärssmoothies, saft, småkakor och frukttårta.

Allt var uppdukat på långbord utanför avdelning Braxen

 

Bilder från båda aktiviteterna:

Fritids Påsklov

Fritids Påsklov

Fritids Påsklov

Fritids Påsklov


Publicerad av: roland.scholten@utb.tyreso.se

Senast uppdaterad: 2016-11-15

Högermeny