Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Sambafotboll under vårterminen

Publicerad den: 2010-02-15

Under vårterminen kommer barnen i år 2-5 på Sofieberg skolan spela sambafotboll och få lära sig att det inte bara handlar om fotboll som sport. Ett roligt nytt projekt på idrottslektionerna.

Samba fotbollUnder vårterminen kommer barnen i klass 3-5 arbeta med ett, sambafotbolls projekt på idrotten. Projektet går ut på att barnen kommer att träna fotboll på ett brasilianskt sätt en timme i veckan. Träningen kommer att präglas av brasiliansk kultur och mycket glädje. Barnen kommer även att ha lektioner i något som heter Bonito Lifestyle, vilket är en utbildning som byggger på följande egenskaper kreativitet, klokhet, mod och omtänksamhet, och hur dessa egenskaper kan praktiseras inom idrotten och skolan.


Under terminen kommer barnen att få träffa Erik Johansson som är före detta professionell fotbollspelare och Jonas Hellerup som är socionom. De två kommer även att utbilda vår idrottslärare Carl Florin under terminen.

Nu är terminen slut och projektet är till ända. Elever och lärare har verkligen uppskattat Sambafotbollen.  Eleverna på Sofieberg har tagit till sig tankarna om Sambafotbollen och är i dag bättre forbollsspelare. Flickorna har fått bättre självförtroende inom idrotten och alla har tyckt att det har varit roligt, här kommer några citat från elever som idrottsläraren har frågat.

"Roligast har varit att lära sig nya finter och att träffa Samba Erik", pojke i år 3.

"Att spela match där ingen bryr sig om resultat", flicka år 5.

 

Ni kan gå in här om ni vill ha mer information om projektet.


Publicerad av: Susanne Widén

Senast uppdaterad: 2010-06-03

Högermeny