Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Till dig som är senior i Tyresö erbjuder vi service, aktiviteter, trevliga utemiljöer och olika boenden, allt efter dina förutsättningar.

Här hittar du information om allt från vilken hjälp du kan få i hemmet och vart du kan vända dig när du behöver vård och omsorg, till information om pensionärsföreningar och andra verksamheter. En promenad med promenadkarta, bowling, teater, konsthall och fiske är några exempel på det utbud som finns i kommunen.

Nu lagar vi all mat inom egna verksamheter

Nylagad mat.
13 januari 2017

Tyresö kommun har höga ambitioner vad gäller den mat som serveras i förskolor, skolor och äldreomsorg som drivs i egen regi. Nu tar vi även över köket som lagar till Björkbackens vård- och omsorgsboende och kommunala hemtjänsten.

Läs mer om kommunens måltidsservice

Vårens kulturbroschyr är här!

Kulturbrochyr våren 2017 topp
12 januari 2017 Kultur

Läs om de många roliga och inspirerande kulturprogram som Tyresö kommun arrangerar under våren, allt ifrån barnteater och författarbesök till konstutställningar och medeltidsdagar.

Läs mer om vårens kulturbroschyr

Höjd maxtaxa

16 december 2016 Omsorg

Från och med januari 2017 höjs maxtaxan för avgifter inom omsorgen om äldre och personer med funktionsnedsättning.

Läs mer om maxtaxan

Avgiftsfria trygghetslarm från januari 2017

16 december 2016 Omsorg

Kommunfullmäktige i Tyresö har fattat beslut om att införa avgiftsfria trygghetslarm för biståndsbedömda personer inom äldreomsorgen, från och med januari 2017.

Läs mer om trygghetslarm
 

Fler nyheter

 • 20 februari 2017

  Kommunfullmäktige torsdag 23 februari

  Tyresö kommunfullmäktige sammanträder torsdagen den 23 februari kl 18. Välkommen att besöka sammanträdet! Du kan även följa mötet via webb-tv eller Tyresö närradio (91,4 MHz).

 • 20 februari 2017

  Silviacertifierade verksamheter firades

  Fredagen den tredje februari uppmärksammades Tyresös vård- och omsorgsboenden och dagverksamhet stort! Anledningen till firandet var att verksamheterna under 2016 Silviacertifierats, som en del i Tyresö kommuns satsning på att utveckla demensvården.

 • 20 februari 2017

  HSB Omsorg uppköpt av Ersta diakoni

  HSB Omsorg, som är en hemtjänstutförare i Tyresö kommun, förvärvades i december 2016 av Ersta diakoni. För den som är hemtjänsttagare och använder sig av HSB Omsorg kommer det mesta att förbli precis som tidigare.

 • 16 februari 2017 Kultur

  Kulturstipendiaterna är utsedda

  Tyresö kommuns kulturstipendium för 2017 tilldelas klarinettisten Lisa Johannesson, jazzsångerskan och harpisten Anna Jalkéus samt författaren Helena Dahlgren. De får 10 000 kronor vardera.

 • Fler nyheter Prenumerera