Tyck till om tyreso.se

Tyck till om kulturen i Tyresö

Tyresö kommun arrangerar varje år kulturevenemang i både det stora och lilla formatet. Just nu undersöker vi din upplevelse av vårt arbete. Din åsikt är av stor vikt för oss och därför vill vi veta vad just du tycker!

Du deltar genom att fylla i den webbaserade enkäten nedan. Enkäten ställer frågor om arrangemang i regi av Tyresö kommuns kulturenhet. Ditt deltagande är helt anonymt och det tar cirka 5 minuter att besvara enkäten. För att komma till undersökningen klickar du på länken nedan:

Kulturenhetens brukarenkät

balloon-1603376_1920

Evenemang som kulturenheten arrangerar
Medeltidsdagarna på Lilla Tyresö lockar många besökare liksom Tyresöfestivalen, Nationaldagsfirandet och kulturveckan Kultur i höstmörkret. I februari 2016 genomfördes en musikvecka med professionella artister, elever från kulturskolan och lokala föreningar.

På kommunens bibliotek och på kulturcentrum Kvarnhjulet arrangeras föredrag, konserter och författarträffar. Tyresö konsthall visar samtidskonst och temautställningar och på Trollbäckens bibliotek ställer lokala konstnärer ut. Tyresös historia görs tillgänglig genom lokalhistoriska föredrag och vandringar, texter på hemsidan och försäljning av böcker och skrifter. 

Kultur för barn och unga

Barnteaterföreställningar med professionella grupper köps in och på skolloven ordnas aktiviteter på biblioteket eller Kvarnhjulet. På ungdomscaféet Café Bonza är det ungdomarna själva som kommer med idéer och genomför bland annat musik- och filmkvällar.

Stöd till föreningsliv och kulturutövare

På kultur- och idrottsgalan delar kommunen ut priser och stipendier ut till personer som utmärkt sig inom kulturområdet. Föreningslivet får hjälp med marknadsföring, lokaler och ekonomiskt stöd till kulturarrangemang. Tyresös kulturföreningar är mycket aktiva, t ex så driver Tyresö filmförening verksamheten på Bio Forellen.

Ett stort tack för att du vill delge oss dina synpunkter!


Publicerad av: Kristina Erdholm

Senast uppdaterad: 2016-08-29

Högermeny

Kontakt

Tyresö kultur

T f enhetschef
Kristina Erdholm
Postadress:
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Kulturcentrum Kvarnhjulet, Pluggvägen 6 A, hus A, ingång A1
135 46 Tyresö

Politiskt ansvar