Tyck till om tyreso.se

Välkommen till biblioteken i höst!

Publicerad den: 2016-09-26

Skrivklubb, barnteater, språkcafé och bokmingel... under hösten drar vi igång en rad både nya och nygamla aktiviteter på våra tre bibliotek, både för ung och gammal.

De små barnen

De små barnen är varmt välkomna på Tummetott, Sagolek eller Vicke vire. Det är rim och ramsor, sagoläsning och boktips i smågrupper tillsammans med någon vuxen och ibland även syskon.

Nytt för denna termin är ett samarbete med Finska föreningen. En Sagostund på finska för hela familjen på utvalda lördagar.

De lite äldre barnen

För de lite äldre barnen har Tisdagsklubben på Trollbäckens bibliotek redan startat. Olika teman och aktiviteter varje tisdag, kräver ingen föranmälan och kostar såklart ingenting.

Skrivklubben för unga fortsätter som vanligt att träffas under hösten på biblioteket i Tyresö centrum.

Under höstlovet vecka 44 lovar vi dessutom extra aktiviteter för skollediga barn och unga på alla bibliotek.

Trollbäckens bibliotek

På Trollbäckens bibliotek är du extra välkommen om du vill sticka, surfa eller lära dig svenska. Måndagseftermiddagar träffas Seniorsurfarna. Tisdagar är det stickcafé under några timmar, bra för dig som vill få tips av andra eller låna bra böcker om stickning. Föreningen Vänträffen startar upp ett språkcafé för alla som vill träna på svenska och träffa nya medborgare och vänner, några onsdagar i oktober.

Digital hjälp

Har du bekymmer med din surfplatta, olika e-tjänster, appar eller andra "digitala problem är du välkommen till Digitala Torget på drop-in varje onsdag kl. 13.00 på biblioteket i Tyresö centrum. Om du har svårt att komma på just den tiden kan du boka en egen privat vägledning, kika efter Digitala första hjälpen på bibliotekets hemsida.

Författarbesök, lördagar och evenemangsveckor

I mitten på november har vi ett spännande författarbesök att se fram emot med Felicia Feldt och Mian Lodalen. I samband med författarbesöket är du extra välkommen på bokmingel med lättare tilltugg och spännade information om höstens hetaste titlar.

Andra evenemang att spana efter under hösten är "Kultur i höstmörkret" och E-medborgarveckan.

Som vanligt har vi på en del lördagar barnteater samt vernissage med kommande konstutställning.

Kring första advent öppnar vi alla biblioteken med julskyltning, pepparkakor och glögg, kanske lite julmusik samt andra juliga aktiviteter.

Läs mer...

Vill du veta mer om de olika evenemangen titta in på bibliotekets egen hemsida eller håll utkik i evenemangskalendern på Tyreso.se.

 

Välkommen till biblioteken i höst!


Publicerad av: Sofia Lundmark

Senast uppdaterad: 2016-09-27

Högermeny

Relaterad information