Tyck till om tyreso.se

Var med på Promenadfestivalen 11-24 april

Publicerad den: 2016-03-20

Det är nyttigt att röra på sig då och då. Och det finns en motionsform som nästan alla kan utöva, stor som liten, ung som gammal – promenader. Under två veckor i april har du möjlighet att prova på detta på Tyresös promenadfestival.

Naturguidning Kolardammarna och Alby naturreservatTyresöborna gillar att vara ute i skog och mark. Martina Kiibus guidar den 12 och 20 april.

Att promenera är den enklaste av motionsformer. Det enda du behöver är ett par sköna skor. Under promenadfestivalen får du förutom motion dessutom se olika delar av Tyresö och tillfällen att träffa gamla och nya bekantskaper. Promenaderna har olika svårighetsgrad och längd. Det finns även de som är anpassade för dig med hund, rullstol eller barnvagn. Och nästan alla promenader är gratis!

Många vill vara med 

– Det finns flera aktörer här i Tyresö som anordnar gemensamhetspromenader med olika teman. Det vi gör på promenadfestivalen är att samla alla under ett paraply så Tyresöborna får ett smörgåsbord av olika turer att välja mellan, säger folkhälsoplanerare Mette Kjörstad och tillägger att flera av promenaderna är guidade – nya kunskaper om Tyresös kultur och natur sätter extra krydda på dem.

– Det roliga är att så många vill vara med. Allt från Ryttarföreningen till Hembygsföreningen kommer att arrangera promenader, säger hon som hoppas att fler nu får upp ögonen för hur skönt det kan vara att sträcka på benen med jämna mellanrum.

Bra ur hälsoperspektiv

Ulrica Riis Pedersen, som är ordförande i beredningen för medborgardialog och mångfald, tycker att det är bra ur ett hälsoperspektiv att uppmuntra invånarna att röra sig:

– Promenader ute bidrar positivt till din hälsa, vi är skapta för att röra på oss oavsett vår förmåga. Promenadfestivalen utesluter ingen och alla kan delta på sina egna villkor och det är bra, helt i linje med vår berednings intentioner om allas lika värde, säger hon och vill även hälsa till alla Tyresöbor:

– Passa på att finna en ny eller flera nya promenadkompisar och fortsätt med att promenera även efter denna festival. Jag själv försöker att promenera ute så mycket det bara går, säger Ulrica Riis Pedersen.

Ladda ner programmet

Promenadveckorna pågår mellan 11 och 24 april. 

Hämta ett program i Servicecenter eller på biblioteken. Eller ladda ner det via länken i menyn.

Du hittar också programmet på Promenadfestivalens sida.


Publicerad av: christine.salomonsson@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2016-04-12

Högermeny

Relaterad information