Tyck till om tyreso.se

Nytt kafé och bättre motionsslingor i Alby

Publicerad den: 2016-05-30

Har du testat nya frisbeegolfbanan och hoppat från badets nya hopptorn? För dig som vill ta det lite lugnare, eller fylla på med energi efter motionsrundan finns nya fikamöjligheter. Kommunens satsning på att utveckla populära Alby syns allt mer.

Under 2013 berättade cirka 500 Tyresöbor och andra besökare i Alby, främst via enkäter, hur de nyttjar Alby och vilka förbättringar de skulle vilja se. Med svaren som utgångspunkt togs sedan en utvecklingsplan fram. Målet är att utnyttja områdets potential än bättre. Cirka 52 miljoner kronor har avsatts för investeringar fram till år 2020.

Fler aktiviteter att välja på

Nytt i år är bland annat ett mobilt kafé nere vid Albybadet. Badet har fått ett nytt hopptorn och ny brygga och beachvolleyplanen ny sand.

Under de senaste åren har även frisbeegolfbanan och pulkabacken rustats upp. Kanotleden har fått nya ramper och ny rastplats med grillmöjlighet. Skyltningen förbättras i området, bland annat med två nya informationscentraler.

Underlaget ska förbättras på bägge motionsslingorna. 4 km-slingan ska breddas så att det till vintern blir dubbla skidspår och 2-km-slingan får ny belysning. Ett nytt utegym blir det också.

Området kring Alby gård blir trivsammare med ny gårdsplan och uteservering på baksidan. Flera hus har rustats upp och handikappanpassats. Även ryttare får sitt: bättre ridspår ska anläggas och ridskolan i Fårdala ska få ett ridhus till.


Publicerad av: magnus.borjesson@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-04-04

Högermeny