Tyck till om tyreso.se

Nya Strandbadet har invigts

Publicerad den: 2016-06-22

Huvudbild

Välkommen att bada, sola och leka vid nya Strandbadet som nu invigts. Ny sandstrand, nya, bryggor, ny lekplats och båtklubben har fått fler båtplatser.

Fredrik Saweståhl, kommunstyrelsens ordförande (M), och Dick Bengtson, kultur- och fritidsnämndens ordförande (M), invigningstalade.

– Det är oerhört glädjande att både badplatsen och den nya båthamnen nu är klart att tas i bruk. Det är inte bara ett lyft för Tyresö Strand som fortfarande växer utan det stärker också Tyresös identitet som skärgårdskommun, sa Fredrik Saweståhl.

Badet har fått en ny bättre placering vilket även gett möjlighet för den intilliggande båtklubben att expandera. Sedan gamla badet stängdes 2014 har det forslats bort 7500 kubikmeter muddermassor och tillförts 5000 kubikmeter sand och grus. Badbryggan är byggd av miljöklassad organowood.

Lekplatsen har klätterställning, gungor, sandlåda och två krokodiler för lek och utsmyckning. Badet ska kompletteras med en servicebyggnad med toaletter och omklädningsrum och på något års sikt kan det även bli ett kafé, kanske till och med en restaurang öppet året om.

- En skärgårdskrog är min vision, sa Dick Bengtsson och berättade att det redan finns arkitektritningar på en byggnad ute på udden med fin utsikt över Erstaviken och Solsidan.


Publicerad av: karin.hassler@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2016-07-12

Högermeny