Tyck till om tyreso.se

Förflytta dig till medeltiden

Publicerad den: 2017-04-21

20–21 maj kommer ytorna mellan Tyresö slott och Lilla Tyresö åter krylla av gycklare, månglare, akrobater, ryttare – och tusentals besökare. För trettonde gången anordnas Medeltidsdagarna.

Robin Hood

– Det är roligt att för varje år kunna förbättra, ändra och få nya inslag till evenemanget. Men ramarna kommer ändå vara desamma, alla som brukar komma hit ska kunna känna igen sig. Den historiska miljön runt slottet är helt enkelt oslagbar, framför allt för det populära tornerspelet, säger kultursamordnare Anna-Karin Lejdal och fortsätter:

– Vi vill fånga besökarna redan på väg in i området. Med hjälp av musiken, dofterna, ljud från hästar och hammarslag samt alla funktionärer i tids­enliga dräkter ska de få en känsla av att ha förflyttat sig rakt in i medeltiden!

Arrangörerna lägger stor vikt på rätt kvalitet på aktiviteterna. Säljarna på marknaden ska uppfattas som en del i skådespelet, och det som säljs ska vara genuint hantverk – bärnsten, skinnprodukter, keramik. Massor av tidstypiska prova på-aktiviteter blir det också – spinna, karda, måla svärd, akrobatik och jonglering . De föreställningar som erbjuds har förstås också medeltidskaraktär.

– Det finns tillräckligt att göra för att stanna hela dagen, och när man blir hungrig finns både mat och kafé. Mycket är inriktad på barnen, men alla ska känna sig varmt välkomna, säger Anna-Karin Lejdal. Biljetter till Medeltidsdagarna köper du enklast i förväg på nätet. 

Läs mer om medeltidsdagarna


Publicerad av: christine.salomonsson@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-05-04

Högermeny