Tyck till om tyreso.se

Trevid-Wilhelmsson 12/11-5/12 2009

  

  

Mats Wilhelmsson

Liisa Trevid

Skulptur, måleri och grafik  

  

12 november -  5 december 2009

 

Ett samarbete med

TYRESÖ KONSTFÖRENING  

 

 

               skulptur av Liisa Trevid  målning av Mats Wilhelmsson

 

Varje år i november arrangerar Tyresö konsthall en utställning tillsammans med Tyresö konstförening där de utställande konstnärerna har en lokal anknytning. I år blir det ett spännande möte mellan en skulptör och en målare/grafiker.

 

 

Skulptören Liisa Trevid arbetar i tunga material såsom brons, marmor och sten. Men figurerna hon skapar har trots det en lätthet och skörhet. Blomknoppar, djur och små barnhuvuden har ömsint mejslats fram ur de hårda ytorna. Trevids gestalter möter här Mats Wilhelmssons målningar och grafiska blad. Bilder från en natur som kan kännas mörk, abstrakt och nästan hotfull för att i nästa stund slösa med färgpoesi och mönster

Liisa Trevid är född 1930 i Kuopio i Finland och kom till Sverige 1952. Hon är utbildad på The Polytechnic School of Art i London, Reybekiels målarskola i Stockholm och Gerlesborgsskolan i Bohuslän. Hon har även gått utbildningar i olika tekniker som brons- och betonggjutning samt stenhuggeri . Liisa var från början målare men har de senaste 10 åren enbart arbetat med skulptur i olika material som sten, brons, betong, alabaster och kopparplåt. Hon har haft flera utställningar på gallerier och konsthallar i både Sverige och Finland.  

Mats Wilhelmsson är född 1950 i Stockholm. Han är utbildad vid Hovedskous målarskola i Göteborg samt vidareutbildad i grafik vid Konsthögskolan i Stockholm. Mats har även själv undervisat i grafik på konsthögskolan i Stockholm. Mats finns representerad på bland annat Moderna Museet och Statens konstråd och har ställt ut på ett flertal platser i Sverige som Grafiska Sällskapet och Gröna Paletten i Stockholm. Han har även medverkat vid internationella grafikutställningar i bland annat Finland, Kanada och på Irland.

 


Publicerad av: charlotte.gyllner@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-09-25

Högermeny

Kontakt

Kultur och bibliotek

Vik. kultursekreterare
Karin Gustavsson
Postadress:
Tyresö kommun
Kultur och bibliotek
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Östangränd 7
135 40 Tyresö

Politiskt ansvar