Tyck till om tyreso.se

LENA LINNROS

måleri & teckning

12 april - 9 maj 2008

  

 

Det är måleriet som intresserar mig.
 
Jag målar sådant som jag känner igen, en känsla, ett minne eller en upplevelse. Utgångspunkten är ofta ett fotografi och motiven finns i min närhet.
Det är platser, miljöer och människor som jag är förtrogen med och har en nära anknytning till.
Många gånger är det en detalj i bilden som intresserar mig och som jag utvecklar.
Jag målar av partier och lägger till nytt, målar över ändrar tills bilden väcker något hos mig, det liknar ett suddigt minne som sakta klarnar. I bilderna förekommer ofta barn, som för betraktaren verkar vara sysselsatta med någon obegriplig och inåtvänd lek.  Jag söker en dubbelhet i bildinnehållet. Att det först verkar uppenbart vad bilden säger, men som efter hand väcker en viss osäkerhet, en aning av något helt annat. Måleriet styr mycket av mina beslut, jag påstår något med färgen eller teckningen och utifrån det bygger jag upp bilden, Jag blandar föreställande med abstrakta inslag. Ett mönster, en färg eller en form kan ge mig impulser till att gå vidare med målningen. Många av bilderna är målade på ritfilm. Jag tilltalas av den släta ytan, och att arket är transparent, vilket gör det möjligt att måla och teckna från båda sidor.
Mina senaste bilder är en serie stora temperamålningar. Målningarna utgör en fragmentarisk berättelse om mitt liv. Färgen är styrande och visar vägen.

 

 

 

 

 


Publicerad av: Charlotte Gyllner

Senast uppdaterad: 2017-10-24

Högermeny

Kontakt

Kultur och bibliotek

Vik. kultursekreterare
Karin Gustavsson
Postadress:
Tyresö kommun
Kultur och bibliotek
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Östangränd 7
135 40 Tyresö

Politiskt ansvar