Tyck till om tyreso.se

Annika Ottander 10/6-28/8 2010

ANNIKA OTTANDER

Kustljus

10 juni - 28 augusti

 

 

målning av annika ottander    

 

Annika Ottander är född 1956 och utbildad på Gustavus Primus Konstskola i Göteborg och Konstfack i Stockholm. Parallellt med sitt måleri har hon arbetat med illustration, layout och formgivning. Som fotograf och illustratör har Annika medverkat i ett stort antal böcker och publikationer. Annika har ställt ut på bland annat Galleri Majnabbe, Galleri Olsson & Uddenberg i Göteborg och på Galleri Hera i Stockholm.

Annika håller föreläsningar och kurser bland annat kring olika aspekter av skapande och kreativitet. Hon har också arbetat som lärare i måleri på Konst och Konsthantverksskolan Nyckelviksskolan i Stockholm, samt haft kurser på västkusten i landskapsmåleri.

Under de senaste femton åren har Annika dessutom arbetat med ledarskapsutveckling och kommunikation. Annika är bosatt på Älgö/Saltsjöbaden med sommarhus på västkusten.

Motiven är präglade av kusten och havet, ett förhållande som stärkts under många års seglingar till främmande länder.

"För mig har den konstnärliga processen stora likheter med avfärden till havs. Utmaningen i att söka det okända, att ge sig ut på en resa utan att vara säker på vare sig färdväg eller framkomst. Att släppa kontrollen, inte värdera det som händer utan förhålla sig nyfiken, vara öppen för impulser, ta vara på slumpens möjligheter. Pröva nya vägar, hitta det egna uttrycket. Ge utrymme både för de glittrande solreflexerna och det mörka som döljer sig under ytan. Där finns en skör balans mellan trygghet och utmaning. Att våga ge sig in i kaos och ha tilltro till det som händer i processen, tilltro till min förmåga att navigera i trånga vatten för att ta mig ut på de öppna vidderna. att vilja vara i rörelse, i tidvattnets strömvirvlar, i havets kraftfält."

Annika Ottander, maj 2010

 


Publicerad av: charlotte.gyllner@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-09-25

Högermeny

Kontakt

Kultur och bibliotek

Vik. kultursekreterare
Karin Gustavsson
Postadress:
Tyresö kommun
Kultur och bibliotek
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Östangränd 7
135 40 Tyresö

Politiskt ansvar