Tyck till om tyreso.se

   

ÅSA CARNELID-WICKMAN

foto & teckning

12 juni - 30 augusti 2008

 

Om mitt konstnärskap


” Under tiden 2005-2008 har mitt konstnärliga arbete kommit att fokuseras på foto och teckning. Hösten 2005 började jag arbeta med foto och använder mjuka byggmaterial som textil på metervara, gräs eller vatten.
Jag arbetar med iscensättningar och arrangemang i ateljén, men fångar också bilder på plats till exempel i naturen. Jag gör mjuka inneslutningar av tid och mänsklig närvaro.

Tecken och tankar fångas i dess strukturer. Jag eftersträvar ett starkt uttryck för mentala tillstånd och rum, som definierar vad det är att vara människa. Det ska finnas en stilla känsla av här och nu. Något finns under ytan och det är bräckligt och starkt på samma gång.

I teckningen bildar små korta linjer, raka eller som öglor, den minsta beståndsdelen. Stora ytor av till synes virkade och broderade mjuka ytor tar form. Det är ett precisionsarbete både tekniskt och kompositionsmässigt. Jag arbetar i tusch så det går inte att ändra. Uttrycket ligger nära mönster, men ska bilda en plattform för en tankes spegling eller en tankes rörelse i ytan.
 
Våren 2005 genomförde jag två separatutställningar i Stockholm med omnejd. I februari 2007 visade jag mina foton och teckningar i en separatutställning på Stadsmuseet Ahlberghallen i Östersund. Jag hade en utställningsyta på 140 kvm till förfogande. Under april 2008 var jag Månadens konstnär i Vallentuna där jag visade foton”

 Åsa Carnelid-Wickman  
 Stockholm våren 2008

 


Publicerad av: Charlotte Gyllner

Senast uppdaterad: 2017-09-25

Högermeny

Kontakt

Kultur och bibliotek

Vik. kultursekreterare
Karin Gustavsson
Postadress:
Tyresö kommun
Kultur och bibliotek
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Östangränd 7
135 40 Tyresö

Politiskt ansvar