Tyck till om tyreso.se

Tammi Rilby 8/11-1/12 2012

SOPHIA TAMMI RILBY

Collage, textil & keramik

8 november - 1 december

Vernissage torsdag 8/11 kl 17

 collage av sofia tammi rilby

Varje år i november arrangerar Tyresö konsthall en utställning i samarbete med Tyresö konstförening där den utställande konstnären har en lokal anknytning. Årets novemberutställning är en presentation av formgivare och konstnär Sophia Tammi Rilby, boendes i Tyresö sedan 2000.

 

”Mitt sätt att arbeta konstnärligt bygger på studien av den tunna känsliga linje jag tecknar med blyerts. När jag förstorar upp linjen flera hundra procent behåller den sin sprödhet och styrka, men förmedlar ett helt annat uttryck. Jag arbetar sedan om mina teckningar, foton, akvareller och mönster till collage, textiltryck och mattor. I ett annat av mina projekt överför jag den fina organiska linjen på keramik. Det är ett pågående konstnärligt forskningsarbete där jag utvecklar linjen skulpturalt, ur ett växande perspektiv. Jag undersöker möjligheten att skapa bärkraftig form av oregelbunden struktur, med lera som tråd. Som formgivare arbetar jag även i projekt med färgsättning av privat och offentlig miljö och med mönster på textilier, tapeter, kakel med mera.”

 Sophia Tammi Rilby oktober 2012

 

Sophia Tammi Rilby är född 1962 och uppvuxen i Tyresö. Hon är utbildad på Konstfack 1990-95 och Nyckelvikskolan 1989-90. Sophia har de senaste åren bl a ställt ut på Idala galleri på Mörkö, Galleri Riddaren i Stockholm och på Sörmlands konstrunda samt Galleri Gagfi i Nyköping. 2011 mottog Sophia Tyresö kommuns kulturstipendium. 

 


Publicerad av: charlotte.gyllner@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-09-25

Högermeny

Kontakt

Kultur och bibliotek

Vik. kultursekreterare
Karin Gustavsson
Postadress:
Tyresö kommun
Kultur och bibliotek
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Östangränd 7
135 40 Tyresö

Politiskt ansvar