Tyck till om tyreso.se

Hortlund 17/3-21/4 2012

 

 

HELENE HORTLUND

Linjespel

rumsliga teckningar, textil och foto

17 mars - 21 april

Vernissage lördag 17 mars kl 12-15

 

skulptur av Helene hortlund 

Tråden, ofta den svarta, är min följeslagare och jag ser den främst som en bärare av form, laddad med poesi och symbolik. Detta material gör det möjligt att ”teckna fritt” i luften så att rummet fylls med en kaosartad natur, med virkad växtlighet som tränger ut i luftrummet. Genom att låta verken tillsynes fortsätta ut genom väggarna spränger jag bildens gränser och gör verkligheten större än vi visuellt kan uppfatta den.

Min bildvärd är organisk och växer utifrån enkla beståndsdelar. Genom att kombinera de enkla grundelementen, som maskorna i virkningen, ges närmast oändliga skaparmöjligheter. I mina verk möts det kaosartade och organiska med det strukturerade och ordnade. Som ett led i mitt skapande fotograferar jag av mina arbeten och bygger med datorns hjälp nya bilder. De textila teckningarna blir till bilder i form av digitala fotocollage.

Skapandeprocessen balanserar mellan fokus på utförandet av min vision och på en lyhördhet inför det oväntade och oplanerade som uppstår under tillverkningsprocessen. Tekniken jag använder mig av är långsam och processen tar tid. På det sättet ges tid för eftertanke och reflektion...

 

Helene Hortlund mars 2012


Publicerad av: charlotte.gyllner@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2018-01-16

Högermeny

Kontakt

Kultur och bibliotek

Vik. kultursekreterare
Karin Gustavsson
Postadress:
Tyresö kommun
Kultur och bibliotek
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Östangränd 7
135 40 Tyresö

Politiskt ansvar