Tyck till om tyreso.se

Magnus Fliesberg 4/2-10/3

 

 

MAGNUS FLIESBERG

Tankeåterbäring

Måleri och collage

4 februari - 10 mars

Vernissage lördag 4/2 kl 12-15

  magnus fliesberg

 

Magnus Fliesberg har alltid befunnit sig i bildbyggandets abstrakta områden. Ett tag rörde han sig mot det expressiva men orienterade sig så småningom mot en mer lyriskt konstruktivistisk bild. Magnus förvaltar och berättar om den måleriska traditionen MEN som alla goda målare berättar han också om de riktigt viktiga sakerna i livet; om tyngdlyftning, om rock´n roll och ibland också om en för länge sedan försvunnen och saknad barndom i Norrland. Bra konst skapas alltid av andra anledningar än att skapa konst.
 
Ibland gör han en målning som både du och jag känner igen. Sedan gör han någonting med målningen som ingen av oss känner igen men ändå förstår - kanske genom en titel eller genom en visuell korsreferens eller helt enkelt genom ett måleriskt trolleritrick. För det handlar om måleri, mina vänner, det handlar om måleri. Det skenbart enkla är alltid komplicerat och just bara en skenbild.
 
Om tio år kommer Magnus Fliesberg att befinna sig någon annanstans, på en helt annan plats, lika spännande, välkänd och okänd som på den plats han befinner sig nu och det kommer fortfarande att vara en plats som skapas genom omsorgen om färg och form, genom viljan att berätta någonting med hjälp av måleri och genom att visualisera någonting ytterst självupplevt.

Anton Engvall

 

Magnus Fliesberg är född 1973 i Sollefteå och är numera bosatt och verksam i Eskilstuna. Magnus har ställt ut på ett antal konsthallar, museum och gallerier runtom i Sverige bland annat på Eskilstuna konstmuseum, Vänersborgs konsthall och galleri Formverk i Nyköping.

Magnus konstverk är inköpta av bland annat Västerås konstmuseum, Statens konstråd, Sörmlands landsting och Folkets hus och parker.

Magnus har erhållit Konstnärsnämndens arbetsstipendium, Eskilstuna konstförenings stipendium, Sollefteå kommuns kulturstipendium med flera.


Publicerad av: charlotte.gyllner@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-09-25

Högermeny

Kontakt

Kultur och bibliotek

Vik. kultursekreterare
Karin Gustavsson
Postadress:
Tyresö kommun
Kultur och bibliotek
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Östangränd 7
135 40 Tyresö

Politiskt ansvar