Tyck till om tyreso.se

Lina L Baker 29/10-26/11 2016

LINA LÖFSTRÖM BAKER

under exposed

29 oktober - 26 november

Vernissage lördag 29 oktober kl 12

Lunchvisning med konstnären torsdag 17 november kl 12

Utställningen är ett samarbete med Tyresö konstförening

 

Bild av Lina Löfström Baker

 

Idén till den här utställningen började för tre år sedan. Min dotter var ungefär ett halvt år. Alla visioner om hur föräldraskapet skall fungera och den känslomässiga aspekten av att vara någons mamma ställdes på sin spets och jag kände att det var en spets varpå jag kunde börja nysta i det här projektet som nu visas under samlingsnamnet under exposed.

Jag använder mig ofta av naturen som fond i mina fotografier. Ibland agerar den också både huvudroll och biroll. Min visuella utgångspunkt för den här utställningen har blivit naturen, folksagan och fantasin.

Inspirerad av barndomen, min egen och numer även min dotters barndom vill jag gräva i det innersta och djupa – kittla oron och glädjen på samma gång, det jag anser hör fantasin och barndomen till. Jag vill gräva i de mörka vrårna, där man inte tittar, i fantasins spelrum. En känsla som för mig är väldigt svår att beskriva i ord.

Lina Löfström Baker, oktober 2016

 

Lina Löfström Baker är bosatt och verksam i Tyresö och är utbildad fotograf från Edinburgh Napier University, Skottland 2003-2007 och i Videografik och interaktiva medier C3L, Tyresö 2001-2003. Lina har haft ett flertal separat- och grupputställningar på gallerier och konsthallar i både Sverige, England och Skottland. Bland annat på Liljevalchs konsthall, Edsvik konsthall, Centrum för Fotografi och via Galleri Duerr som hon representeras av. Hon har även mottagit stipendier som Tyresö kommuns kulturstipendium 2015 samt Scottish Photographers stipendium 2007. Lina är medlem i Konstnärernas Riksorganisation (KRO), Svenska Fotografers Förbund (SFF) och Centrum För Fotografi (CFF).


Publicerad av: charlotte.gyllner@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-10-17

Högermeny

Kontakt

Kultur och bibliotek

Vik. kultursekreterare
Karin Gustavsson
Postadress:
Tyresö kommun
Kultur och bibliotek
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Östangränd 7
135 40 Tyresö

Politiskt ansvar