Tyck till om tyreso.se

Gunilla Poignant 24/9-22/10 2016

GUNILLA POIGNANT

Skulptur

24 september - 22 oktober

Vernissage lördag 24 september kl 12-15

Lunchvisning med konstnären torsdag 13 oktober kl 12

 

Skulptur av Gunilla Poignant

 

Jag arbetar med skulptur, objekt och installation och mina verk handlar ofta om motsatsförhållanden. Mitt formspråk har ett ursprung från organiska former, där ljus och luftrum har stor betydelse. Med skulpturerna bygger jag upp okända landskap och rumsligheter. För mig blir det en känsla av att tiden står still. Precis som under mina vistelser på norra Ölands stenstränder. Där tillbringade jag min barndoms somrar under hög himmel och inför öppet hav. Ett landskap i stort och i smått som är min ständiga kärlek och inspirationskälla.

Jag intresserar mig för det visuella, för hur formen, materialet, färgen och luftrummet skapar innehållet och uttrycket i verket. Mitt arbete är ett materialexperiment som speglar inre tankar och processer.

Jag bygger mina skulpturer, limmar i olika skikt, borrar hål och bearbetar. Skira sidentyger möter hårda material.

Under åren har det blivit många utställningar och offentliga uppdrag runt om i landet. På utställningen i Tyresö visar jag bl a en serie skulpturer i akryl som jag kallar ”okänd ö” och rörliga verk med titeln ”luftängel”.

Gunilla Poignant 2016

 

Gunilla Poignant är bosatt och verksam i Stockholm och är utbildad på Konstfack och Konsthögskolan i Stockholm. Gunilla har haft ett flertal separat- och grupputställningar på gallerier, konsthallar och museer, bl a på Virserums konsthall, Konstnärshuset i Stockholm och Kalmar konstmuseum. Hon har även mottagit flera stipendier och utfört offentliga gestaltningar i ett stort antal landsting och kommuner bl a till Statens Konstråd (Rättscentrum i Örebro), Länssjukhuset i Gävle, Karlshamns kommun och Värnamo kommun.

Gunilla finns representerad hos Statens Konstråd, Sthlms läns landsting, Sthlm Konst, och ett flertal kommuner och landsting i Sverige.

Länk till Gunilla Poignants hemsida


Publicerad av: charlotte.gyllner@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2018-01-16

Högermeny

Kontakt

Kultur och bibliotek

Vik. kultursekreterare
Karin Gustavsson
Postadress:
Tyresö kommun
Kultur och bibliotek
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Östangränd 7
135 40 Tyresö

Politiskt ansvar