Tyck till om tyreso.se

Takahashi & Eriksson 10/11-3/12 2011

 

RIEKO TAKAHASHI & PETER ERIKSSON

Textil och fotografi

10 november - 3 december

I samarbete med Tyresö konstförening

 

väv av rieko takahashi foto av peter eriksson

 

Varje år i november arrangerar Tyresö konsthall en utställning tillsammans med Tyresö konstförening där de utställande konstnärerna har en lokal anknytning. Årets novemberutställning är ett möte mellan en fotograf och en textilkonstnär, båda boende och verksamma i Tyresö. Två väldigt olika material förenas här via verkens gemensamma uttryck. Rytmen i vävens snirklande trådar talar till fotografiernas böljande landskap. Minnen och fragment lyfts fram och blir bärare av små berättelser och strofer.

 Rieko Takahashi är född 1967 i Yokohama i Japan. Hon har studerat konst och textil i både Tokyo och Stockholm. År 2002 flyttade Rieko till Tyresö och 2010 erhöll hon kommunens kulturstipendium. Rieko har ställt ut på flera gallerier både i Sverige och Japan. Hon har också deltagit som gästkonstnär på vävmässan VÄV05 i Karlstad. Under 2010 arbetade Rieko för Kulturförvaltningen i Stockholm med projektet ”Konst och hemslöjd i vårdmiljö”.

 Peter Eriksson är född 1968 i Stockholm och är utbildad på Kulturamas högre fotografiska utbildning i Stockholm 1998-99. Peter har ställt ut sina fotografier ett antal gånger under de senaste åren, bl. a. på Fotomässan i Stockholm och Göteborg. Projekten Penumbra & 665 har också resulterat i en bok med samma namn. I augusti 2011 ställde Peter ut på galleriet CordenPotts i San Francisco, där var han en av 9, av ca 160 fotografer, som blev utvald till deras utställning ”Selections: LensCulture FotoFest Paris”.

 


Publicerad av: charlotte.gyllner@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-09-25

Högermeny

Kontakt

Kultur och bibliotek

Vik. kultursekreterare
Karin Gustavsson
Postadress:
Tyresö kommun
Kultur och bibliotek
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Östangränd 7
135 40 Tyresö

Politiskt ansvar