Tyck till om tyreso.se

Ljungdahl-Clewestam 11/11-4/12 2010

 

 

 

EVA LJUNGDAHL & THERESE CLEWESTAM

  

Skulptur, måleri, grafik

 

11 november - 4 december

 Ett samarbete med Tyresö konstförening

 

 

clewestam ljungdahl

 

frukter i keramik

 

Varje år i november arrangerar Tyresö konsthall en utställning tillsammans med Tyresö konstförening där de utställande konstnärerna har en lokal anknytning.

I år blir det ett spännande möte mellan en skulptör och en målare/grafiker.  

Therese Clewestam är utbildad vid Konstfack i Stockholm och på Konstakademien i Prag. Therese arbetar främst med offentliga utsmyckningsuppdrag. Hennes konst finns i ett flertal bostadsområden samt i och utanför köpcentrum. Här i Tyresö, vid Östangränd, står hennes kattskulptur i brons. Hon har även utformat och gjort skulpturer till flera fontäner, som exempelvis den i Hagsätra centrum. På Tyresö konsthall visar Therese bland annat stora frukt- och växtformer i keramik.  

Eva Ljungdahl är utbildad vid Idun Lovéns målarskola samt på Birkagårdens konstskola i Stockholm. Eva finns representerad med konstverk i ett flertal kommuner och landsting. Hon har ställt ut på flera gallerier och konsthallar i Sverige, bland annat på Vadsbo museum i Mariestad, Aguélimuséet i Sala och på Galleri Bild & form i Västerås. Hon har också deltagit vid konstmässan i Stockholm. På Tyresö konsthall visar Eva måleri (naturskildringar och stilleben), både i olja och akvarell, samt grafik.


Publicerad av: charlotte.gyllner@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-09-25

Högermeny

Kontakt

Kultur och bibliotek

Vik. kultursekreterare
Karin Gustavsson
Postadress:
Tyresö kommun
Kultur och bibliotek
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Östangränd 7
135 40 Tyresö

Politiskt ansvar