Tyck till om tyreso.se

Johansson Stenberg 5/10-1/11 2013

ANNA JOHANSSON STENBERG

måleri, teckning och grafik

5 oktober - 1 november

vernissage lördag 5 oktober kl 12-15

 

målning av anna johansson stenberg

 

Jag arbetar med grafik, teckning och måleri. Motiven är slott, sjöar och karga landskap, där barnen är vana att vistas tillsammans med djuren. Det är berättande bilder som handlar om vänskap, drömmar, naturen, tid, hot och massor som jag inte ens vet själv.

Fabler där djuren och barnen talar samma språk och allt kan hända. Sagor som fortsätter utanför ramarna. Jag tänker att vi kan kliva in i bilden och få veta mer… känna om där är sval, fuktig morgonluft, om fåglar eller vind hörs, vad barnen egentligen säger till varandra, om de är levande eller döda.

De tre tekniker som jag jobbar med är väldigt olika varandra i processen. I grafiken planerar jag motivet noggrant från början, det är en långsam teknik där jag ändrar minst från idé till färdig bild.

I några av blyertsteckningarna har jag först målat med akvarell och sedan blyerts ovanpå, i andra har jag tecknat konturerna av barn på plast som jag lagt ovanpå blyertsteckningen. Landskapen bakom barnen syns vagt genom dem, jag har tecknat svagare blyerts där så att de känns genomskinliga, något som förstärker känslan av tid och spöklikhet.

I måleriet grundar jag med en yvig akrylmålning som jag sedan jobbar vidare på i olja, skrapar bort och lägger till, lager på lager, tjockt och tunt. 

Anna Johansson Stenberg

 

Anna Johansson Stenberg är född 1976 i Åby och numera bosatt och verksam i Stockholm. Anna är utbildad på Pernbys målarskola och Gerlesborgsskolan, hon har även gått en projektutbildning i grafik på Konsthögskolan i Stockholm.

Hon har ställt ut på ett flertal gallerier och konsthallar i Sverige, bl a på galleri Pictor i Ängelholm, Soya Konstrum och Konstnärshuset i Stockholm.

Anna finns representerad med verk på Statens konstråd, i kommuner och landsting samt konstföreningar.

2011 blev Anna vald till Årets konstnär av Konstnärshusets Vänner. Är sedan 2009 medlem i Grafiska Sällskapet och deltog i medlemsutställningen 2010.


Publicerad av: charlotte.gyllner@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2018-01-16

Högermeny

Kontakt

Kultur och bibliotek

Vik. kultursekreterare
Karin Gustavsson
Postadress:
Tyresö kommun
Kultur och bibliotek
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Östangränd 7
135 40 Tyresö

Politiskt ansvar