Tyck till om tyreso.se

Ateljé Inuti 2 31/8-28/9 2013

 

Molningar

med inspiration av prins Eugens Molnet

Konstnärer från Ateljé Inuti 2

31 augusti - 28 september

Invigning lördag 31/8 kl 13 med Anna Meister, arkivarie från Waldemarsudde.

 

foto av veronica DS

 

Vi skapar möjligheter för konstnärer med funktionsnedsättningar genom att integrera deras arbete i samhällets kulturliv. Konst är kommunikation.

Ateljé Inuti 2 startade 2003 som en satellitateljé till Ateljé Inuti. Vår dagliga verksamhet vänder sig till konstnärligt begåvade personer inom autismspektrumet - Aspergers syndrom, högfungerande autism. Här arbetar personer som vill fördjupa sin konstnärliga och personliga utveckling. Att arbeta konstnärligt och kreativt ger självförtroende.

När vi nu ställer ut på Tyresö Konsthall har vi tagit fasta på att prins Eugen har gjort ett flertal verk utifrån sin sommarvistelse på villa "Lilla Tyresö" på Tyresö slotts ägor, bland annat den fantastiska och världsberömda målningen "Molnet". Ateljé Inuti 2 har arbetat med just den målningen, med landskapet samt prins Eugens liv som utgångspunkt.

Vi har besökt Waldemarsudde och Tyresö slott. Vi har lyssnat på föreläsningar och varit på visningar. Vi har studerat texter och bilder. Vi har till och med tillbringat två dagar i prins Eugens sommarbostad med tillhörande ateljé och har upplevt platserna för tillkomsten av hans verk.

Inutis konstnärer har skapat sina konstverk utifrån de material som passar dem och deras personliga uttryck; måleri, digitalt bildarbete, mosaik, textil, skulptur, installation, foto, film med mera.

Våra tolkningar är gjorda i vår samtid, de berättar om den tid vi lever i. Men i dialog med prins Eugen och hans tid. Konstverk som kommunicerar tvärs igenom seklen. Tänk om prins Eugen visste att vi år 2013, i Tyresö Konsthall, skulle visa en mängd konstverk gjorda med inspiration av hans landskapsmåleri. Vi hoppas att han ler i sin himmel, högt där uppe bland molnen.

 Välkomna!

 Ateljé Inuti 2

www.inuti.se


Publicerad av: charlotte.gyllner@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2018-01-16

Högermeny

Kontakt

Kultur och bibliotek

Vik. kultursekreterare
Karin Gustavsson
Postadress:
Tyresö kommun
Kultur och bibliotek
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Östangränd 7
135 40 Tyresö

Politiskt ansvar