Tyck till om tyreso.se

Anna Myhrman 25/5-24/8 2013

 

ANNA MYHRMAN

Sinnenas landskap och andra bilder

målningar i tempera

25 maj - 24 augusti

Vernissage lördag 25 maj kl 12-15

 

målning av anna myhrman

 

 Sinnenas landskap och andra bilder

Under en lång tid målade jag mest landskap. Jag ville återvända till det landskap jag känt och älskat, ett soldränkt och genomblåst kustlandskap. På detta sätt ville jag visualisera egna visioner och upplevelser av frihet och öppenhet men också försöka förmedla känslan av skyddslös ensamhet.
Rytmen och rörelsen hjälper mig att hitta ett uttryck som stämmer med min
inre bild sedd genom ett upplevt landskap. Också i klassiska stilleben och fria kompositioner strävar jag efter balans mellan tydliga avbildningar och spontan målarglädje där färgen genom det summariskt antydda får förmedla det intuitivt kända, spontana och irrationella. Studier i teckning och måleri med modell och mitt intresse för ansikten och människors personlighet har också resulterat i att jag målar porträtt. Efter många års erfarenheter vid staffliet, i livet och i möten med betraktaren har jag förstått att en och samma målning kan upplevas som rofylld och harmonisk eller konfliktfylld och symbolladdad. Svaret finns i betraktarens öga.

Anna Myhrman, maj 2013

 

Anna Myhrman är utbildad på Gerlesborgsskolan 1962-65 samt på Konstakademin i Stockholm 1965-66 och är bosatt och verksam i Stockholm. Hon har ställt ut på ett flertal gallerier och konsthallar i Sverige, bl a på Konstfrämjandet, Kavaletten och Galleri Tersaeus i Stockholm, Galleri Gripen i Karlstad och Väsby konsthall i Upplands Väsby. Myhrman finns representerad på Statens konstråd samt i kommuner och landsting, bl a Eskilstuna, Helsingborg, Karlstad och Uppsala. Anna Myhrman har erhållit ett antal stipendier och har utfört konstnärliga uppdrag åt bl a Akademiska sjukhuset i Uppsala och på Kungl. Biblioteket.

 

 

 


Publicerad av: Charlotte Gyllner

Senast uppdaterad: 2018-01-16

Högermeny

Kontakt

Kultur och bibliotek

Vik. kultursekreterare
Karin Gustavsson
Postadress:
Tyresö kommun
Kultur och bibliotek
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Östangränd 7
135 40 Tyresö

Politiskt ansvar