Tyck till om tyreso.se

Eva Broms 9/11 - 2/12 2017

EVA BROMS – måleri

I samarbete med Tyresö konstförening

9 november–2 december

Vernissage torsdag 9 november kl 17

Lunchvisning med konstnären torsdag 16 november kl 12

Målning av Eva Broms

 

De senaste arton åren har jag målat på heltid efter mer än tjugo års verksamhet som scenograf och flera år som arkitekt både innan och efter det.

Det som intresserar mig i mitt skapande arbete inom såväl arkitektur som scenografi och måleri är spelet mellan ljus och mörker, tydlighet och outgrundlighet, harmoni och spänning, rytm och vila. Rörelsen som en förutsättning att förstå stillheten. Kontrasterna öppnar våra ögon och vår själ.

I mitt måleri tar jag ofta mitt ansikte som utgångspunkt för en bild. Det har jag ju alltid till hands om inspirationen skulle tryta. Studien kan leda till kompositioner av olika slag, inte nödvändigtvis ett ansikte utan kanske ett landskap, en abstrakt bild, färgers möte, rytmiska former i ljus och skugga.

På Tyresö konsthall visar jag målningar i olja och akvarell där jag arbetat med varierande motiv. Min inspiration kommer från naturen, musik, rörelse, dans och möten. Något jag blir berörd av, något som vill bli uttryckt i bild.

Eva Broms, november 2017

 

Eva Broms är född i Stockholm 1938. Efter att ha varit bosatt och verksam i Tyresö under tre år är hon nu tillbaka i Stockholm. Hon är utbildad vid Fetcos målarskola, Birkagårdens Folkhögskola och på KTH arkitektur samt på Dramatiska Institutet. Eva har ställt ut på ett flertal konsthallar och gallerier bl a Galleri Tersaeus i Stockholm, Riksteatern i Stockholm, Galleri Karlslund i Örebro, Katrineholms konsthall, Rejmyre Folkets hus, Sjöbacka gård och Galleri Salem.

Eva har även mångårig erfarenhet som scenograf bl a till flera uppsättningar på Riksteatern och föreställningar som Spelman på taket 1979, Lång dags färd mot natt 1986, I väntan på Godot 1990, Nils Karlsson Pyssling på Maximteatern 1986 och Bröderna Lejonhjärta på Göta Lejon 1987. Hon har även skapat kostymer till Aida på Folkoperan 1985.

Eva är medlem i Svenska Konstnärernas Förening och Svenska Konstnärinnor.  


Publicerad av: charlotte.gyllner@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2018-01-15

Högermeny

Kontakt

Kultur och bibliotek

Vik. kultursekreterare
Karin Gustavsson
Postadress:
Tyresö kommun
Kultur och bibliotek
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Östangränd 7
135 40 Tyresö

Politiskt ansvar