Tyck till om tyreso.se

Martin Stenberg 2/2-9/3 2013

MARTIN STENBERG

Måleri

2 februari - 9 mars

Vernissage lördag 2 februari kl 12-15

 

 

målning av martin stenberg

När jag arbetar lägger jag till och tar bort element tills jag hittar den stämning jag söker. De tankar som ligger som brus i utkanten av vårt fokus fascinerar mig, de tankar och bilder som dyker upp utan vår kontroll. Som korta blixtar i oanade riktningar.

 I mitt måleri vill jag återge känslan av sådana bilder. Måla ”snapshots” från en okontrollerad tanke. Samtidigt som nya skapas hos betraktaren av verket. Medvetet lämnar jag historien öppen, inget bestämt innan eller efter. För mig hoppar innebörden i målningarna mellan lättsamhet och djupaste allvar. Samma målning kan upplevas som trivsel eller skräck.

Inför utställningen i Tyresö konsthall rör sig målningarna kring förhållandet mellan vetenskap och natur. Tankar kring teknik som orsakat miljöförstörelsen och samtidigt kan vara lösningen. Klimatångest och framtidstro.

Martin Stenberg

 

Martin Stenberg är född 1976, uppvuxen i Falun och numera bosatt och verksam i Norrtälje.

Martin är utbildad på Konsthögskolan i Stockholm 2000-2005 och på Pernbys målarskola 1998-2000. Han har ställt ut på flera gallerier och konsthallar runtom i Sverige, bland annat på Galleri Hjärnstorm, Norrtälje konsthall och Dalarnas museum, samt i andra länder t ex på Galleri AMA i Helsingfors och på World Trade Center i Bremen.

Martin har utfört utsmyckningsuppdrag åt bland andra Norrtälje Stads-bibliotek och Vistaskolan i Huddinge och finns representerad på Uppsala läns landsting, Norrtälje kommun, Statens konstråd m fl.


Publicerad av: charlotte.gyllner@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2018-01-16

Högermeny

Kontakt

Kultur och bibliotek

Vik. kultursekreterare
Karin Gustavsson
Postadress:
Tyresö kommun
Kultur och bibliotek
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Östangränd 7
135 40 Tyresö

Politiskt ansvar