Tyck till om tyreso.se

Lindborg 29/9-2/11 2012

CECILIA LINDBORG

måleri

29 september - 2 november

vernissage lördag 29/9 kl 12-15

  målning av cecilia lindborg

 

Om begärets dunkla mål, scener ur livet och andra obegripligheter.

I mitt måleri utgår jag ofta från fotografi. Med kameran ständigt till hands fångar jag det som händer och livet som utspelar sig omkring mig. Fotografierna inspirerar mig till bildskapandet och till att använda dem för egna syften på mitt eget sätt för att berätta eller uttrycka något, i nya oväntade sammanhang, i nya möten och färger. Med måleriet utvecklar jag och förändrar utgångsbilden, jag skapar nya bilder genom att sätta ihop delar och fragment från olika fotografier.

 Jag är även inspirerad av film och teater och ser ofta mina bilder som en slags ”scener” ur livet eller drömmen. Arbetet med bilderna är som en lek där jag likt en regissör skapar nya platser och händelser. I botten av denna lekfulla tillblivelseprocess finns en djup brunn av funderingar om människan: Varifrån kommer vi, vilka är vi, vart är vi på väg?

Genom att kombinera det ”fotografiskt föreställande” med måleriets abstrakta färg och form och slumpmässiga händelser låter jag den fotografiska bildens rationalitet möta det irrationella, overkliga och oordnade.

Jag använder mig främst av den gamla måleritekniken äggoljetempera som är vattenlöslig och som gör det möjligt att bygga upp en bild med tunna färgskikt.

Cecilia Lindborg

Cecilia Lindborg är utbildad på Konstfack 1995-98 och på Gerlesborgsskolan 1992-94. Hon bor och är verksam i Stockholm. Cecilia har ställt ut på flera gallerier runtom i Sverige, bland annat på Galleri Helle Knudsen i Stockholm, Galleri Kaz i Västerås, Galleri Sander i Linköping och på Konstnärshuset i Stockholm. Cecilia går just nu en projektutbildning för konstnärer på Konsthögskolan i Stockholm samt arbetar som lärare i bild & formgivning på Wendela Hebbegymnasiet i Södertälje.


Publicerad av: charlotte.gyllner@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2018-01-16

Högermeny

Kontakt

Kultur och bibliotek

Vik. kultursekreterare
Karin Gustavsson
Postadress:
Tyresö kommun
Kultur och bibliotek
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Östangränd 7
135 40 Tyresö

Politiskt ansvar