Tyck till om tyreso.se

Rolf Bergström 2/6-17/8 2012

ROLF BERGSTRÖM

Människor & måleri

2 juni - 17 augusti

Vernissage lördag 2 juni kl 12-15

 

målning av rolf bergström

 

I sitt måleri utgår Rolf Bergström från vardagliga situationer där personer främst ur hans närmaste omgivning är avbildade. Det finns en stark närvaro och direkthet i hur personerna gestaltas, det uppstår ett omedelbart möte med en människa, vi möter dem mitt i en handling eller rörelse. Här finns även en känslighet för unga människors sökande efter attityder, roller och identitet.

Rolf Bergström har ett starkt intresse för hur färgen skapar ljus, betydelser och rumsligheter. Han arbetar mycket med kompositionen i sina bilder, rytm, rörelse och även med spänningen mellan illusoriskt djup och bildens yta.

Sättet att arbeta kan påminna om de franska konstnärerna Bonnards och Vuillards måleri, men det finns även influenser från såväl Vermeer som Alice Neel.

Mikael Falk

 

Rolf Bergström är utbildad på Konsthögskolan i Stockholm 1976-81, han bor och är verksam i Stockholm.

Rolf har ställt ut på ett antal konsthallar och gallerier runtom i Sverige, bland annat på Nacka konsthall 2001, Galleri Svenska Bilder 2004, Botkyrka konsthall 1993 och Jakobsbergs konsthall 2011.

Rolfs verk har köpts in av Statens konstråd samt ett flertal kommuner och landsting och han har utfört ett antal offentliga gestaltningar, bland annat på Vårbygårds T-banestation och Huddinge sjukhus.

Han är också verksam som lärare i teckning och måleri på Nyckelviksskolan i Stockholm.


Publicerad av: charlotte.gyllner@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-09-25

Högermeny

Kontakt

Kultur och bibliotek

Vik. kultursekreterare
Karin Gustavsson
Postadress:
Tyresö kommun
Kultur och bibliotek
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Östangränd 7
135 40 Tyresö

Politiskt ansvar