Tyck till om tyreso.se

Lotta Hagerman 28/5-27/8 2011

 

 

LOTTA HAGERMAN

måleri

28 maj - 27 augusti

 målning av Lotta Hagerman

 

 ”Lusten är det som driver mig att hela tiden vilja göra nya verk. Jag börjar ofta en målning med att göra ett flätverk, en bearbetad bakgrundsyta. Sen börjar jag måla fram berättelsen. Mänskliga gestalter, fiskar, fåglar, insekter och växtligheter börjar interagera, jag tycker mig se något skymta fram mellan bladverken och förstärker det antydda. Efterhand växer bilden fram....

 

Om man gillar att växla mellan att måla stort och att måla smått som jag gör, ter det sig naturligt att bilderna blir utförda med varierande typ av färg; akrylfärg, vinylfärg eller oljefärg på duk. Eller som vissa glasade bilder i utställningen, gouachefärg på papper, allt beroende på vad som är mest lämpligt för just det motivet.

 

För ett år sedan fann jag i en låda några skisser från 70-talet som jag tänkt använda som förlagor till utsmyckningar. När jag kände på det glatta pappret och synade de symmetriska skisserna som jag målat med den torra täckande gouachen, fick jag en obetvinglig lust att göra ett antal nya, gans ka stora bilder på ett liknande sätt.

Och dom lät sig villigt målas på det särskilda hårda papper som jag nu föredrar.

 

I sökandet efter särskilda uttryck, har jag nu senaste månaderna målat med akryl/vinylfärg på syrafritt papper som jag klippt och skurit i bitar, för att ha till collage på målarduk

I utställningen finns också en serie med små symmetriska, tätt hopknutna kompositioner, ett slags besvärjelser i färg, målade med akryl på duk.”

 

Lotta Hagerman, maj 2011

 

 


Publicerad av: charlotte.gyllner@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2018-01-16

Högermeny

Kontakt

Kultur och bibliotek

Vik. kultursekreterare
Karin Gustavsson
Postadress:
Tyresö kommun
Kultur och bibliotek
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Östangränd 7
135 40 Tyresö

Politiskt ansvar