Tyck till om tyreso.se

Forellens elever 2-25/9 2010

 

 

MITT TYRESÖ

Forellskolans elever tolkar sitt Tyresö i bild och form

 

2 - 25 september

   

 

bild av forellen-elev  forellens elever bild av forellen-elev

 

“Home is where the heart is”  

Tyresö kommun är bara en av många kommuner i Stockholms län, och därför väldigt lätt att bli förbisedd utav människorna som inte bor här. Visserligen så har Tyresö sitt eget köpcentrum, sina egna historiska plaster och sitt eget naturområde – men ingenting som verkligen får den här platsen att stå ut från alla andra. Det är bara ytterligare en förort, ytterligare ett ställe att växa upp och bli gammal i. Ingenting speciellt. Eller? För mig är Tyresö faktiskt någonting mer. Nog för att jag – precis som de flesta tonåringar i den här kommunen – ibland kan benämna stället som “en trist jävla håla”, så sprids ofta en mindre panikkänsla inom mig när jag tänker tanken på att flytta härifrån.

Visserligen finns det ett flertal andra städer och platser jag skulle vilja besöka, men jag skulle aldrig kunna tänka mig att helt och hållet flytta ifrån Tyresö. Varför? Ni kanske är bekanta med citatet “Home is where the heart is”, och om ni förstår innebörden av den meningen så kanske ni även förstår min ståndpunkt. Ibland kan jag känna mig trött på Tyresö, trött på alla uttjatade plaster och allt man kan göra här som redan gjorts hundra gånger förut.

Men det är bara bagateller, eftersom innerst inne så är Tyresö mitt hem och jag älskar det av hela mitt hjärta. Det är i Tyresö som jag växt upp – det var här jag lärde mig ta mina första steg, det var här jag sade mina första ord. Det var på Tyresös gångvägar som jag lärde mig cykla och det var här i Tyresö jag började skolan.

 

Jag är en ingrodd Tyresöbo och det lär jag antagligen alltid vara. Även om jag ibland kan irritera mig på vissa av människorna som finns här, eller bristen på fritidsaktiviteter, så kommer namnet “Tyresö” alltid att väcka vissa känslor inom mig. För jag älskar varenda kvadratcentimeter mellan Brevikshalvön och Tyresta nationalpark för den känsla av välbekant säkerhet som de ger mig.  

Vi elever på Forellskolan fick i uppgift att tänka på vad Tyresö betyder för oss. Vi gjorde bland annat bilder av vår favoritplats i Tyresö, hur vi vill att Tyresö ska se ut i framtiden och hur en vanlig dag i Tyresö kan vara. Här är resultaten!  P.S. För mig så innebär Tyresö trygghet och en känsla av tillhörighet. Medan du tittar på våra bilder så kan du fråga dig själv – vad innebär Tyresö för dig?  

Ella -  elev vid Forellskolan


Publicerad av: charlotte.gyllner@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-09-25

Högermeny

Kontakt

Kultur och bibliotek

Vik. kultursekreterare
Karin Gustavsson
Postadress:
Tyresö kommun
Kultur och bibliotek
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Östangränd 7
135 40 Tyresö

Politiskt ansvar