Tyck till om tyreso.se

Funkisfestivalen

Funkisfestivalen – för dig som älskar att sjunga och vill stå på scen! Tyresö deltar under 2018 för första gången i Funkisfestivalen, Sveriges största melodifestival för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Vad är Funkisfestivalen?

Funkisfestivalen är en sångtävling som till stor del fungerar som den "vanliga" melodifestivalen. Deltagarna sjunger en egen låt eller en vanlig låt/cover i de olika deltävlingar som hålls runt om i landet. Under deltävlingarna och i finalen ackompanjeras deltagarna av en riktig liveorkester.

När alla deltävlingarna är färdiga anordnas en stor final i Stockholm, där vinnarna från alla deltävlingarna tävlar och representerar sin kommun. I år är det 18 kommuner som deltar i Funkisfestivalen.

Affischbild Funkisfestival

Deltävling i Tyresö och final i Stockholm
Tyresös deltävling hålls måndag den 22 januari 2018 kl. 18, i Tyresö gymnasiums aula. Den stora finalen går av stapeln den 23 april 2018, på Cirkus i Stockholm. 

Anmäl dig senast den 14 december 2017

Du som tycker att det skulle vara roligt att stå på scen och sjunga, antingen en egen låt eller en vanlig låt/cover, är varmt välkommen att anmäla dig till deltävlingen i Tyresö! Sista dag för att skicka in anmälan är den 14 december 2017. Observera att vi bara kan ta emot 10 bidrag. Får vi in flera anmälningar kommer vi dra lott om vilka bidrag som får vara med.

Anmäl dig direkt här på webben 

Du kan också skriva ut anmälningsblanketten och skicka in den till via vanlig post till Tyresö kommun, Fritid, 135 81 Tyresö.

Här hittar du anmälningsblanketten

TYDA daglig verksamhet 2 Foto Anna HellmanDet är roligt att sjunga! Foto: Anna Hellman.

Vilka får delta i Tyresös deltävling?

Tyresöbor som över 15 år och som har en kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och omfattas av LSS. Om du behöver hjälp av stödpersonal på plats under deltävling och repetitioner, måste du ta med dig egna stödpersoner.

Om Funkisfestivalen

Funkisfestivalen anordnas av föreningen Funkisglädje och är Sveriges största melodifestival, för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Tävlingen ägde rum första gången år 2011 och blev genast en succé. Sedan dess har det blivit ett årligt återkommande evenemang.

Läs mer på Funkisglädjes hemsida

Tyresös deltagande

Målet med Tyresös deltagande i Funkisfestivalen är att skapa ett arrangemang som bidrar till att personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning ska få möjlighet att stå på scen, sjunga och ta plats - och vara huvudpersoner i ett stort underhållningsevenemang på egna villkor. Huvudsyftet är att uppmärksamma personer med funktionsnedsättning och sätta strålkastaljuset på varje persons stora kapacitet, samtidigt som evenemanget ska ge en minnesvärd och glädjefylld kväll för alla Tyresöbor.


Publicerad av: Kristina Erdholm

Senast uppdaterad: 2017-11-07

Högermeny

Kontakt

Fritid för funktionshindrade

Fritidssamordnare
Susanne Svidén
Postadress:
Tyresö kommun
135 39 Tyresö
Besöksadress:
Östangränd 7, Tyresö Bibliotek