Tyck till om tyreso.se

Kulturstipendiater 2017

Tyresö kommuns kulturstipendium tilldelas klarinettisten Lisa Johannesson, jazzsångerskan och harpisten Anna Jalkéus samt författaren Helena Dahlgren. De får 10 000 kronor vardera. Stipendierna delades ut på Kultur- och idrottsgalan den 17 mars.

Kulturstipendiater 2017_Lina Johannesson_Helena Dahlgren_Anders Jalkéus, pappa till Anna Jalkéus

Lina Johannesson, Helena Dahlgren och Anna Jalkéus fick
Tyresö kommuns kulturstipendium 2017. Anna kunde
inte närvara, så Annas pappa Anders mottog stipendiet
i hennes ställe. 
Foto: Ryno Quantz.

Lisa Johannesson

Lisa började spela klarinett på Tyresö musikskola när hon var nio år gammal. Hon har gått på Lilla akademiens musikgymnasium och studerar nu Pre College på samma skola. Lisa vill ägna sig år musik på heltid och planerar att söka till Musikhögskolan i Oslo, Malmö och Stockholm. Hon får stipendiet som en uppmuntran och ett stöd till hennes fortsatta studier på klarinett.

Anna Jalkéus

Anna Jalkéus är sedan 2011 verksam som jazzsångerska, harpist och kompositör. Hon är bosatt i Tyresö men studerar sedan 2014 i Texas, USA, där hon avslutar sina studier i maj i år. Hon började sina musikstudier vid Tyresö kulturskola vid sex års ålder och har varit medlem i orkestern Strängstyrkan.
Anna har tilldelats stipendiet för att kunna finansiera sitt eget deltagande vid World Harp Congress 2017 som äger rum i Hong Kong i juli. Hon ser det som en möjlighet för inspiration, nätverkanden och framtida samarbeten både hemma och borta.

Helena Dahlgren

Helena är en författare som har studerat engelska, litteraturvetenskap och en ettårig skrivarkurs på Sundbybergs folkhögskola. Helena har skrivit fler noveller inom genren skräck och förra året gav förlaget Modernista ut Helenas bok "100 Hemskaste" som är en guide till olika skräckberättelser i olika former. Boken uppmärksammades och fick många fina recensioner. I höst utkommer hennes första roman i genren skräck/thriller. Boken heter Orkidépojken och utspelar sig i Tyresö. Helena har tilldelats stipendiet som ett stöd för hennes fortsatta litterära verksamhet. Hon vill gärna föreläsa på skolor i Tyresö, berätta om sitt skrivande och verka för läslust.


Publicerad av: Kristina Erdholm

Senast uppdaterad: 2017-04-05

Högermeny