Tyck till om tyreso.se

Kulturstipendiater 2016

2016 års kulturstipendiater är utsedda. Det blev Charlotte Krook, konstnär, Aina Miyagi Magnell, sopran, och Elina Ralphsdotter Onegård, flöjtist, som fick 10 000 kronor vardera. Stipendierna delades ut på Kultur- och idrottsgalan den 18 mars 2016.

Tyresö kommuns kulturstipendiater 2016

Aina Miyagi Magnell, Charlotte Krook, Elisa Ralphsdotter Onegård.


Charlotte Krook, konstnär

Motivering: För ett konstnärskap med personligt och starkt uttryck, som tar sin form i både bilder och poesi. Charlotte har verkat som konstnär i Tyresö under många år. Förra året, 2015, kunde vi se hennes konstverk under en separatutställning och en sommarutställning på Tyresö konsthall. Charlotte deltog dessutom i föreningen Konstrundans hyllning till prinsen i slottsområdet och på höstens Konstrunda med öppna ateljéer. Charlotte är idag en av de främsta konstnärer vi har i kommunen med ett konstnärskap som är väl värt att lyfta och uppmärksamma genom ett stipendium på 10 000 kr.

Elisa Ralphsdotter Onegård, flöjtist

Motivering: Elisa är en ung, lovande tjej som har spelar tvärflöjt på Tyresö kulturskola i många år. Där har hon också gått den avancerade musikkursen och deltagit i flöjtensembler. Hon har även spelat i orkester med The String Along. Elisas dröm att komma in på Musikhögskolans klassiska musikutbildning med inriktning på tvärflöjt och så småningom bli en etablerad flöjtist. Ett steg på vägen för att nå dit är att köpa en piccolaflöjt, en nödvändighet för att kunna utvecklas inom sitt område. Elisa tilldelas Tyresö kommuns kulturstipendium 2016 på 10 000 kr för möjliggöra detta.

Aina Miyagi Magnell, sångerska

Motivering: Aina har varit musikaliskt aktiv sedan 10 års ålder och hunnit med mycket. Bland annat har hon stått på Kungliga Operans scen, uppträtt med Adolf Fredriks musikklasser på kronprinsessans bröllop, vunnit priser i körtävlingar och dessutom sjungit rollen som "tredje gossen" i operan Trollflöjten. I vår tar Aina studenten från Södra Latins spetsutbildning i klassisk sång, och därefter hoppas hon komma in på någon av de skolor hon sökt, både utomlands och i Sverige. Aina tilldelas Tyresö kommuns kulturstipendium 2016 på 10 000 kr som uppmuntran och stöd till framtida musikstudier.


Publicerad av: kristina.erdholm@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-03-22

Högermeny