Tyck till om tyreso.se

Kulturstipendiater 2015

Årets kulturstipendiater är utsedda: Lina Löfström Baker, fotograf och konstnär, Carin Lundin, jazzsångerska, och Lovisa Enholm, balettdansös. Dessa får 10 000 kronor vardera. Stipendierna delades ut på Kultur- och idrottsgalan den 27 mars.

Lina Baker. Foto: Eoin Carey

Lina Löfström Baker. Foto: Eoin Carey

Lina Löfström Baker, fotograf och konstnär

Motivering: för sitt intressanta och lovande konstnärskap. Lina är utbildad både i Sverige och i Skottland. Lina arbetar i materialen fotografi, teckning, måleri och skulptur. Hennes konstnärskap berör ämnen som familj, släktskap och miljö. Lina arbetar på ett målinriktat och professionellt sätt med spännande och personliga material och uttryck. Hon är aktiv i Tyresös konstliv och medlem i Konstrundan. I sommar visar Lina fotografier i konsthallens utställning "Hyllning till målarprinsen".

 

Carin Lundin. Fotograf Magnus NeckCarin Lundin. Foto: Magnus Neck

Carin Lundin, jazzsångerska

Motivering: Carin har lång erfarenhet som både som musiklärare och frilansande jazzsångerska. Hon har genom åren framträtt på scener i Tyresö, turnerat land och rike runt, släppt fyra skivor och sjungit med legender som Arne Domnérus, Putte Wickman, Svante Thuresson och Berndt Egerbladh. Hon brinner för jazzmusik och vill förmedla musikaliska upplevelser till många fler. Carin Lundin tilldelas 10 000 kr för att kunna spela in en ny skiva vilket skulle generera nya spelningar och uppdrag.

 

Lovisa EnholmLovisa Enholm

Lovisa Enholm, dansare

Motivering: Lovisa Enholm har dansat vid Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm sedan hon gick i årskurs fyra. Nu har Lovisa blivit antagen till Bolshoi Ballet Academy i Moskva som är en av världens främsta balettskolor. Det är en fantastisk chans för henne att nå sitt mål och sin dröm - att bli professionell dansare. Lovisa Enholm tilldelas 10 000 kr för en del av skolans kursavgift.


Publicerad av: Kristina Erdholm

Senast uppdaterad: 2017-03-22

Högermeny