Tyck till om tyreso.se

Kulturstipendiater 2014

2014 års kulturstipendier går till tre personer som på olika sätt bidrar till att göra kulturlivet i Tyresö rikare.

Tyresö kommuns kulturstipendiater 2014 blev konstnärerna Alannah Robins, Ebba Strid Udikas och Salla Vartiainen som får ta emot 10.000 kr var.

Stipendieutdelningen skedde på Kultur- och idrottsgalan fredagen den 14 mars i Tyresö gymnasium.

Alannah RobinsAlannah Robins

För ett konstnärskap som präglas av en nyfikenhet och en upptäckarlusta som berör universella frågor kring livet, döden, minnen och identitet. Konstverken känns aktuella och angelägna och utstrålar en egensinnig styrka och integritet.

Alannah Robins tilldelas 10 000 kr för en egen utställning som kombinerar installation med andra verk kopplade till hennes tvådimensionella studier.

 

Ebba Strid UdikasEbba Strid Udikas

För hennes projekt som ofta handlar om att skapa platser och tillfällen för konsten och publiken att mötas. Även i Ebbas egna konstverk kan man få uppleva denna vilja till möten med människor och drivkraften att göra publiken mer delaktig.

Ebba Strid Udikas tilldelas 10 000 kr för fortsatt konstnärligt arbete och utveckling av Konstrundan Tyresö under kommande år.

Salla Vartiainen

Salla VartiainenSallas egen bildvärld präglas av starka färger och surrealistiska inslag med referenser inom populärkulturen. Som en slags humoristiska kommentarer till den massmedia och reklam som omger oss.

Salla Vartiainen tilldelas 10 000 kr för ett aktivt konstnärskap, ett kontinuerligt arbete med att lyfta upp och tillgängliggöra kommunens konstliv och konstnärer för Tyresöborna, samt för arbete med att skapa mötesplatser för konstnärerna.

Läs mer om stipendiaterna på deras respektive hemsida:

Alannah Robins www.alannahrobins.com

Ebba Strid Udikas www.ebbasvarld.se

Salla Vartiainen www.salla.se


Publicerad av: christine.salomonsson@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-03-22

Högermeny