Tyck till om tyreso.se

Kulturstipendiater 2011

2011 års kulturstipendier går till tre personer som på olika sätt bidrar till att göra kulturlivet i Tyresö rikare. De får 10 000 kronor vardera.

William Baker, operastuderande

William har varit musikaliskt aktiv i Tyresö i gosskören, musikklasserna och musikskolan, han har studerat på Birkagårdens och Mälardalens folkhögskolor och kom i höstas in på Operahögskolan i Stockholm. Han får stipendiet som hjälp att fokusera helhjärtat på sin operasång och sin karriär.

Helena Karlsson, författare

Helena har bland annat studerat på Nordens författarskola och gått dramatikerlinjen på Biskops arnö. Hon får stipendiet för att skriva klart sitt långfilmsmanus ”Utanför Midgård” som handlar om en utsatt pojke som bygger upp en parallell fantasivärld för att hantera sin vardag och hur denna blir alltmer verklig.

Sophia Tammi Rilby, konstnär och formgivare

Sophia har gått Linjen för textil konst och formgivning på Konstfack och sedan arbetat vidare med och studerat mönsterformgivning och ljussättning. Sophia får stipendiet för att forska kring material och ljus i ett som hon beskriver det ”för mig stort kreativt och utvecklande projekt som ska ta den lilla mönstervärlden till det stora offentliga rummet”.


Publicerad av: Kristina Erdholm

Senast uppdaterad: 2017-03-27

Högermeny