Tyck till om tyreso.se

Bada, lek och rasta i Alby

Den gamla bryggstugan används i dag som raststuga, där man kan äta sin medhavda matsäck, grilla korv eller bara värma sig. Den är öppen dagligen kl 7–16. Toaletter finns för allmänheten bakom bastubyggnaden, vid serveringen och vid badet sommartid.

BadbildBaddax. Foto: Barbro Åsby

Badet
I kulturlandskapet som omger Alby friluftsgård har olika anläggningar och anordningar varsamt placerats in. Sommartid är badet med sandstrand och gräsytor kanske den populäraste platsen. Intill badplatsen finns sittbänkar och bord och i den närmaste terrängen har ett antal fasta grillplatser anlagts med sittstockar och vedförråd.

Vackra ängar
Badområdet omges av ängar och stora klippta gräsytor. På lekytorna mellan friluftsgården och badet kan man spela boll mellan fasta och rörliga mål. Strax intill badet finns en "beachvolley"-plan anlagd. I terrängen runt gräsytorna kan man utöva frisbeegolf utefter en 18-hålsbana.

Hyr roddbåtar genom Fiskevårdsföreningen. Kontakta OKQ8 i Bollmora, tel 742 04 20.

Raststuga
Den gamla bryggstugan används i dag som raststuga, där man kan äta sin medhavda matsäck, grilla korv eller bara värma sig. Den är öppen dagligen kl 7–16. 

Tänk på allergiker, djur får inte vistas i kommunala lokaler. Detta gäller inte ledarhund för synskadad person eller polishund i tjänst.
Publicerad av: lotta.anglen@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-04-28

Högermeny