Tyck till om tyreso.se

Trollängen 10 år

Publicerad den: 2010-04-01

Det första privata äldreboendet i Tyresö, Trollängen, har hunnit bli tio år. Trollängen som drivs av Carema Care, firades grundligt fredagen den 19 mars. Alla boende, medarbetare och andra som varit med under resan var inbjudna.

Firandet inleddes med ett tal av verksamhetschefen på Trollängen, Sara Wilhelmsson. Hon ville särskilt uppmärksamma de två boende och 16 av personalen som varit med ända från starten år 2000.
- Jag får ofta höra att vi har en väldigt fin verksamhet med bra kvalitet. De boende och deras närstående ger oss mycket fin feedback. Jag vill tacka er alla och personalen som varje dag gör sitt yttersta för de boendes skull, fortsatte Sara Wilhelmsson.
 

Sara Wilhelmsson, verksamhetschef på Trollängen, inleder firandet tillsammans med de boende.Sara Wilhelmsson, verksamhetschef på Trollängen, inleder firandet tillsammans med de boende.


Från kommunens sida höll socialchefen Anita Brynje ett tal där hon poängterade att Carema Care och Tyresö kommun haft ett mycket välfungerande samarbete genom åren.
- Jag upplever att Carema Care är en organisation som är lätt att samarbeta med, flexibel och gärna arbetar framåt för att hitta så bra lösningar som möjligt, berättade Anita Brynje.
Hon påpekade också att kommunen uppmärksammat enhetens kvalitetsarbete, vilket ledde till att Trollängen vann Tyresö kommuns kvalitetspris år 2008.
 
Raija Honkanen, chefen för Carema Cares äldreomsorgssektor, förmedlade att Trollängen är en enhet som Carema är stolta över, med trivsam stämning, gott bemötande och många aktiviteter i huset.
 
Trollängens egen jubileumskör gjorde ett mycket uppskattat framträdande och sjöng glada låtar som publiken kunde hänga med i. Elsa Thengmert, boende på Trollängen, bad att få läsa upp ett brev som hon skrivit inför jubileet. Brevet handlade om hur hon upplever Trollängen och sin tid på boendet.
Firandet avslutades med mingel, mat och dryck för såväl boende, personal och inbjudna gäster.


Publicerad av: linda.esperstrand@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2010-04-15

Högermeny