Tyck till om tyreso.se

Privat utförare av personlig assistans upphandlas

Publicerad den: 2016-02-02

Socialnämnden beslöt den 27 januari att upphandla en privat utförare av personlig assistans. Upphandlingen sker under våren och 2017 kommer Tyresö kommuns personliga assistans att utföras i privat regi.

Under flera år har kommunens personliga assistans bedrivits med ett underskott. Förra året gjorde verksamheten en förlust med 3,5 miljoner kronor. En förlust som riskerar att bli ännu större 2016.

Den ersättning som kommunen får från Försäkringskassan för personlig assistans är en schablonersättning och täcker inte alla kostnader för löner och övriga kostnader. Det är inte längre möjligt att bedriva verksamheten på ett ekonomiskt hållbart sätt. Socialnämnden har därför beslutat att upphandla en privat utförare.

Andreas Jonsson, Socialnämndens ordförande

– Vi upphandlar enligt Lagen om offentlig upphandling (LOU) där vi prioriterar att kvaliteten på den personliga assistansen ska vara fortsatt hög. All tillsvidareanställd personal erbjuds att följa med till den nya utföraren, säger Andreas Jonsson (M), socialnämndens ordförande.

Socialnämnden är mycket nöjd med den personliga assistans som kommunen idag driver och är mycket mån om att hitta en utförare som håller samma goda kvalitet.


Publicerad av: Helén Kim

Senast uppdaterad: 2016-06-02

Högermeny

Kontakt

Socialförvaltningen

Postadress:
135 81 Tyresö

Politiskt ansvar