Tyck till om tyreso.se

Ökad samverkan för barn som far illa

Publicerad den: 2009-04-29

Måndagen den 27 april gick startskottet för att utveckla och förbättra samverkan när det gäller att upptäcka och hjälpa barn som far illa. En debatt som avslutades med ett gästspel av Börje Ahlstedt.

Mattis och Ronja Rövardotter testar vårskriketBörje Ahlstedt och Gabriella Brito gestaltade Mattis och Ronja Rövardotter på avslutningen av samverkansseminariumet.
Foto: Ryno Quantz

Barn- och utbildningsförvaltningen och socialtjänsten samverkar när det gäller att upptäcka och hjälpa barn som far illa. Personal från de två förvaltningarna deltog i ett seminarium i Bergfotens skola måndagen den 27 april.  Caroline Andreasson, chef för familjeenheten, berättade om socialförvaltningen sätt att arbeta och hur de ser på samarbetet, följt av Kerstin Björklund (tidigare rektor) som delgav sina erfarenheter och synpunkter.

Därefter följde en debatt som mynnade ut i att en person från var förvaltning utsågs för att starta ett projekt för utökad samsyn och genomgång av de rutiner som finns i dag.

Moderator under debatten var Alice Bah Kuhnke och eftermiddagen avslutades med ett känslosamt möte mellan en dotter - Ronja Rövardotter - och dennes far Mattis. Det gick ett sus genom de närvarande eftersom självaste Börje Ahlstedt dök upp som Mattisrövaren. Ronja spelades av Gabriella Brito.

Kontakt för mer information:
Marianne Ronnheden, Bergfotens skola, tel 5782 90 92 eller
Caroline Andreasson, socialtjänsten, tel 5782 94 29.

 

 


Publicerad av: christine.salomonsson@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2009-05-28

Högermeny