Tyck till om tyreso.se

Första grävskopetaget till Villa Basilikan

Publicerad den: 2016-09-19

Den 23 september tas första spadtaget – med grävskopa - till Tyresös nya äldreboende Vardaga Villa Basilikan. Byggherre är Hemsö med entreprenören Arcona och boendet kommer att drivas av Vardaga, som redan idag driver näraliggande äldreboendet Krusmyntan.

Villa BasilikanVilla Basilikan beräknas stå inflyttningsklart våren 2018 och får 63 boendeplatser, fördelat på 3 våningsplan samt en souterrängvåning. Boendet vänder sig till personer med demenssjukdom.

− Det känns mycket bra att kunna öppna ytterligare ett nytt och modernt boende i de vackra omgivningarna i Tyresö. Behovet av platser i äldreomsorgen ökar ständigt och vi vill bidra till att fler får ett riktigt fint boende. Vi ser fram mot det fortsatta samarbetet med Tyresö kommun, säger Fredrik Gren, VD för Vardagas moderbolag Ambea.

− Vi fortsätter att satsa på vårt samarbete med Vardaga. Det nya äldreboendet, som ligger bredvid vårt befintliga gemensamma boende i det naturnära och lugna området i Tyresö, kommer att erbjuda ytterligare 63 attraktiva vårdplatser, säger Fredrik Alvarsson, projektutvecklingschef på Hemsö.

− Vi är väldigt glada att bygget nu kommer igång. Tyresöbor som behöver äldreomsorg är värda bra boenden med hög kvalitet som vi vet att vi kan få här. Tyresö genomför nu också en stor satsning på kvalitet i demensvården genom den unika Silviacertifieringen som lägger Tyresö längst fram i landet, säger Fredrik Saweståhl, kommunstyrelsens ordförande i Tyresö.


Publicerad av: christine.salomonsson@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2016-12-13

Högermeny