Tyck till om tyreso.se

Nyheter inom omsorg och socialt stöd

 

 • 05 oktober 2017

  46 miljoner till mottagning av nyanlända

  Kommunerna Tyresö, Nynäshamn och Haninge har beviljats 46 miljoner kronor från Europeiska socialfonden (ESF). Pengarna går till tre etableringscentrum för nyanlända.

 • 28 september 2017

  Beslut om avveckling av Björkbacken fattat

  Socialnämnden har nu fattat beslut om att Björkbackens vård- och omsorgsboende ska avvecklas. Beslutet togs vid nämndmötet den 27 september. Samtliga boende på Björkbacken kommer att få nytt boende på annat vård- och omsorgsboende i kommunen.

 • 25 september 2017

  Välkommen till anhörigcaféet!

  Första onsdagen i månaden är du välkommen att träffa andra anhörigvårdare och diskutera utifrån olika teman. Nästa träff äger rum den 1 november.

 • 20 september 2017

  Socialnämndens ordförande avgår

  Andreas Jonsson (M), socialnämndens ordförande i Tyresö, har lämnat in sin avskedsansökan. Han lämnar den 1 november då Anna Lund (KD), vice ordförande, tar över tills en ny ordförande är på plats efter årsskiftet.

 • 01 september 2017

  Ny utförare inom sysselsättning

  Tyresö kommun har tecknat avtal med Café Himlagott, som från den 1 september 2017 är ny utförare inom sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning.

 • 31 augusti 2017

  Beslut om avveckling av Björkbacken skjuts fram

  Information har tidigare gått ut om att socialnämnden skulle ta beslut om avveckling av Björkbackens vård- och omsorgsboende den 30 augusti. Då facklig förhandling om personal inte är slutförd, tar socialnämnden istället beslut i ärendet den 27 september.

 • 23 augusti 2017

  "I Sverige blir jag bemött som en människa"

  Izattullah föddes i Afghanistan 1996. Under unga år blev han föräldralös och skyfflades mellan olika släktingar och tvingades till barnarbete. Men 2012 tog han sig med hjälp av människosmugglare till tryggheten i Sverige - och Tyresö.

 • 05 juli 2017

  Nytt vård- och omsorgsboende i Tyresö kommun

  Ett nytt vård- och omsorgsboende är upphandlat, Villa Basilika. Utförare är Vardaga Opalen AB som idag driver Krusmyntan.

 • 20 juni 2017

  Mer tid för de boende – med digital signering

  I februari införde äldreboendet Björkbacken något som kallas digital signering. Tyresö kommun är bland de första i Stockholms län att testa denna nya teknologi, som gör läkemedelshanteringen mer tillförlitlig och smidig − samtidigt som den sparar tid.

 • 18 maj 2017 Omsorg

  Vill du göra en insats för ett barn?

  I Tyresö finns det barn och ungdomar som av olika anledningar behöver bo i ett jourhem eller i ett familjehem. Här finns också barn som är i behov av en kontaktfamilj. Familjevården söker nu dig som vill göra en insats för dessa barn - och för samhället.

 • 05 maj 2017

  Ny utförare inom familjerådgivning

  Tyresö kommun har tecknat avtal med Mentea AB, som från den 1 maj 2017 är ny utförare inom familjerådgivning. Tyresö har kundval inom familjerådgivningen, vilket innebär att du som Tyresöbo kan välja något av de företag som kommunen har avtal med.

 • 25 april 2017

  Nya regler kring trygghetslarm

  En ny dom från Förvaltningsrätten innebär att alla trygghetslarm måste vara biståndsbedömda. Den som har ett trygghetslarm som inte blivit biståndsbedömt behöver därför ansöka om att få larmet biståndsbedömt. Larmet blir också avgiftsfritt för alla.

 • 21 april 2017

  Ny samordnare för frivilligarbete

  Frivilligsamordnaren Mari Lukkarinen är kommunens kontakt när det gäller frivilligarbetet i Tyresö.

 • 18 april 2017

  Verksamhet för barn i Bhutan får hjälp av Tyresö

  I mars månad åkte två medarbetare från Tyresö kommun till Bhutan för att hjälpa till att bygga upp och utveckla en daglig verksamhet för barn med utvecklingsstörning och autism.

 • 11 april 2017

  Bli startkompis - visa en nyanländ ditt Tyresö

  Vill du visa en ny Tyresöbo ditt Tyresö under en timmes promenad? Bli startkompis!

 • 03 april 2017

  Hbtq-certifierade medarbetare lyfter bemötandet

  Vuxenenheten och försörjningsstödsenheten inom socialtjänsten i Tyresö har under hösten och vintern 2016/2017 genomgått en stor utbildning i hbtq-frågor. Nu i april är de certifierade och klara!

 • Prenumerera
  1  2  3  Nästa »

Högermeny