Tyck till om tyreso.se

Nyheter inom omsorg och socialt stöd

 

 • 24 november 2016 Omsorg

  Se till mig som liten är...

  Barnperspektivet är viktigt i allt socialt arbete. Socialförvaltningen i Tyresö ses som ett föredöme tack vare sitt samordnade arbete med hela familjen. – Det har varit fantastiskt bra att även min familj har fått så mycket stöd, säger Stefan.

 • 28 oktober 2016 Fritid

  Lättare hitta fritidsaktiviteter för unga med funktionsnedsättning

  Fritidsnätet är en webbplats där barn och unga med funktionsnedsättning hittar samlad och anpassad information om fritidsaktiviteter i Stockholm län. Nu har en ny uppdaterad version lanserats – Fritidsnätet 3.0.

 • 06 oktober 2016

  Omsorgshuset tar över personlig assistans

  Det blir företaget Omsorgshuset som kommer att ta över kommunens personliga assistans från den 1 februari nästa år.

 • 27 september 2016

  Socialtjänsten mäter brukarnas upplevelse

  Socialförvaltningen genomför hösten 2016 brukarundersökningar inom de verksamheter som gäller omsorg om personer med funktionsnedsättning. Även andra grupper som söker stöd och omsorg ska tillfrågas om hur de upplever kontakten med socialtjänsten.

 • 19 september 2016 Omsorg

  Första grävskopetaget till Villa Basilikan

  Den 23 september tas första spadtaget – med grävskopa - till Tyresös nya äldreboende Vardaga Villa Basilikan. Det beräknas stå inflyttningsklart våren 2018 och inrymma 63 boendeplatser.

 • 09 september 2016

  Ny webbplats för utförare och anordnare

  Den nya utförarwebben riktar sig till Tyresö kommuns utförare och anordnare - och till dem som vill bli det.

 • 29 augusti 2016 Omsorg

  Huskurage - för barn som far illa

  Har du känt dig orolig för hur ett barn i din närhet mår och har det hemma? I snitt är det tre barn i varje skolklass som upplever våld i hemmet. I varje skolklass finns i genomsnitt fem barn som lever i familjer med missbruksproblem eller psykisk ohälsa.

 • 30 juni 2016

  Högre omsorgsavgifter den 1 januari 2017

  Den 1 juli 2016 höjer riksdagen avgiftstaket inom omsorgen av äldre och personer med funktionsnedsättning. Först den 1 januari 2017 blir avgifterna högre i Tyresö.

 • 13 juni 2016

  Planering för ombyggnad av Björkbacken

  Arbetsmiljöverkets överväger ett förbud av vård- och omsorgsarbete vid Björkbacken från januari 2018 om inte trånga hygienutrymmen och dörröppningar anpassas till gällande regler. Tyresö kommun planerar därför en ombyggnad av Björkbacken.

 • 01 juni 2016

  Vitsippans vård- och omsorgsboende blir bostäder

  Arbetsmiljöverkets har dömt ut vård- omsorgsboendet Vitsippan. Kommunstyrelsen har därför beslutat ändra verksamhetsinriktning till bostäder för äldre med psykisk funktionsnedsättning.

 • 31 maj 2016

  När du blir äldre i Tyresö - ny broschyr

  Vi har samlat information om vilket stöd, service och omvårdnad som Tyresö kommun erbjuder när du blir äldre i en broschyr.

 • 31 maj 2016

  Digital lösning gör läkemedelshanteringen säkrare

  Med några få tryck på sin iPad signerar undersköterskorna den medicin de ger till patienterna på Kastanjen. Läkemedelshanteringen blir nu säkrare med en digital signering på vård- och omsorgsboendet Kastanjen.

 • 30 maj 2016 Stadsplanering

  Så kan Fornuddsparken få nytt liv

  Planerna för Fornuddens nya skola, det nya äldreboendet och en förskola börjar ta form. Dessutom har ett förslag till utveckling av parken tagits fram. Tanken är att öppna upp mot vattnet, skapa en strandpromenad, fler sittmöjligheter och blomsterprakt.

 • 30 maj 2016

  Du kan få hjälp om du är utsatt för våld

  Ingen ska behöva leva med våld. Ändå blir många utsatta av en närstående i familjen. Det kan handla om hot, psykiskt, fysiskt, sexuellt våld eller försummelse. Men det finns hjälp att få.

 • 25 maj 2016 Omsorg

  Tyda Media träffar barn för ett Sverige där alla är lika mycket värda

  Tyda Media deltar i Glada Hudiks projektet Barn föds inte med fördomar. Ett projekt för ett Sverige där alla är lika mycket värda och där allas förmågor tas tillvara på bästa sätt.

 • 02 maj 2016

  Curry skänker glädje och träning på äldreboendet

  Under våren har vård- och omsorgsboendet Björkbacken en extra lurvig praktikant. Curry utbildar sig till terapihund och ger både glädje och fysisk träning till de äldre på Björkbacken.

 • Prenumerera
  1  2  3  Nästa »

Högermeny