Tyck till om tyreso.se

Tonårsresan - för tonårsföräldrar

Häng med oss i tonåringarnas fotspår! Under drygt en och en halv timme guidar vi dig som är tonårsförälder genom tonåringarnas Tyresö. Nyfiken?

Tyresö kommun, polisen i Tyresö och Nobina, bussgaraget i Tyresö bjuder in dig som ärTonårsresan - för tonårsföräldrar i Tyresö tonårsförälder på en lite annorlunda resa.

Tonårsresan - vad är det?

Under en kväll åker vi runt i tonåringarnas fotspår i Tyresö och ni får på ett lättsamt och roligare sätt veta vad de gör, var de är och hur vi som jobbar med tonåringar - på olika sätt - ser ut!

Idén om Tonårsresan kommer ursprungligen från Norrmalm, Stockholms stad. Vi har gjort om den efter Tyresös förutsättningar!

Vad händer under resan?

Vi kommer åka runt med en buss i Tyresö och visa olika platser som det är bra som tonårsförälder att känna till. Under resan kommer vi att berätta om platserna, vad som händer där och hur det ser ut i Tyresö bland unga med droger och sånt. Under resan kommer det också hända lite oväntade saker...

Sedan 2013 har vi arrangerat Tonårsresor. Utvärderingen av de två första resorna 2013 kan du läsa under rubriken relaterad information. Respons från en förälder som rest med Tonårsresan

Anmälan till resan

Resan är gratis men det krävs föranmälan eftersom det funnits ett begränsat antal platser. Man kan inte chansa och bara dyka upp vid bussen utan måste boka en plats och få den bekräftad. Först till kvarn... 

Resorna under 2016 har ägt rum. Nästa resa planeras till våren 2017. 

Man kan bara anmäla sig till en resa i taget och anmälan  görs digitalt på denna hemsida.

I samband med att man anmäler sig får man en bekräftelse på sin plats i bussen och mer information om resan och vart bussen startar.

Respons från en förälder som åkt Tonårsresan

En samverkan mellan Tyresö kommun, polisen och Nobina bussgaraget i Tyresö


Publicerad av: Linda Wikman

Senast uppdaterad: 2016-11-28