Tyck till om tyreso.se

Stödboende psykisk funktionsnedsättning

Det finns flera olika former av stödboende om du har en psykisk funktionsnedsättning. Här kan du läsa mer vilka lösningar vi erbjuder.

Stödboende

Ett stödboende består av flera andrahandslägenheter nära varandra. Personal finns tillgänglig dygnet runt och som det är enkelt att komma i kontakt med.

Träningslägenhet
Om du bott i ett stödboende kan träningslägenhet vara nästa steg. Du kan få bo i en träningslägenhet om du har svårt att klara ett boende med eget kontrakt. Du ska ha behov av och ta emot boendestöd samt ha en pågående aktivitet eller sysselsättning. Träningslägenheter är andrahandslägenheter där Tyresö kommun står för förstahandskontraktet.

Särskilt boende
Ett särskilt boende är ett permanent boende, som kan ligga både inom och utanför Tyresö kommun. Här finns personal tillgänglig dygnet runt. Ett särskilt boende är till för personer som har ett stort behov av stöd i sin dagliga tillvaro.

Behandlingshem, HVB
Hem för vård och boende, HVB, är ett boende under begränsad tid för personer med behov av vård eller behandling av något slag. Landstinget ska vara delaktigt i behandling i boendet.

Så söker du 
För att söka stöd kontaktar du en handläggare på socialförvaltningen tel: 08-578 291 00.


Publicerad av: Maria Lagerqvist

Senast uppdaterad: 2017-10-26

Högermeny

Kontakt

Socialförvaltningen


Handläggare socialförvaltningen
Besöksadress:
Marknadsgränd 2
  • 08-578 291 00
  • 08-712 87 52

Politiskt ansvar