Tyck till om tyreso.se

Fritid för personer med funktionsnedsättning

Fritiden är viktig för alla. Att göra roliga saker och träffa andra. På den här sidan finns det kultur- och fritidstips för personer som behöver extra stöd.

Välkommen till mässan minfritid.nu

Välkommen att besöka Sveriges största fritidsmässa minfritid.nu som vänder sig till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning, anhöriga, personal och alla andra intresserade.affisch minfritid

Mässan är den 22-23 maj klockan 10-15. På mässan finns möjlighet att träffa många föreningar, prova roliga och spännande aktiviteter, se och lyssna på artister, ta en fika, äta något eller bara vara. Fritidsmässan genomfördes 2011 på Torvalla i Haninge och i Björkängshallen i Huddinge 2013 med flera tusen besökare. I år finns mässan på Kvarnängens idrottsplats i Nynäshamn. Mässan arrangeras av åtta kommuner på Södertörn bl.a. Tyresö kommun och Habilitering & Hälsa. Läs mer om fritidsmässan på www.minfritid.nu

 

 


Anmäl dig till sommarens roligaste arrangemang!

Beachparty på Dalarö för dig som är 12-21 år och behöver extra stöd. Fredagen den 12 juni klockan12-19.30.

Träffa kompisar och prova på olika sporter, paddla kajak och åk ribbåt, djuraktiviteter, konstverkstad, dj-skola, spel och sminka dig i vår sminkhörna och mycket mer.Beachparty

På kvällen blir det grillning utanför Dalarö fritidsgård, Helena och Adrian Haninge dansstudio uppträder med dans­show och det blir disco på fritidsgården.

Anmäl dig via länkarna här, efter vilken kommun du bor i:

Haninge
Huddinge
Nynäshamn
Stockholm
Tyresö

Sista anmälningsdag är 17 maj!


Fritidsnätet - hitta fritidsaktiviteter på webben!

Fritidsnätet är en ny webbtjänst som samlar ett stort fritidsutbud för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning i Stockholms län.

Med hjälp av tydliga filter kan du enkelt sortera fram de fritidsaktiviteter som just du är intresserad av, oavsett var du bor, vilka behov du har eller hur gammal du är.

I Fritidsnätet samverkar 17 kommuner i Stockholmsregionen samt Habilitering & Hälsa, som hör till Stockholms läns landsting, för att skapa en internetbaserad databas med mängder av fritidsmöjligheter för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar.

Fritidsnätet hittar du på adressen www.fritidsnatet.seLogga Fritidsnätet


 

Katalogen Kultur och fritid för alla

Framsida Kultur och fritid för allaTyresö kommun har, tillsammans med Haninge, Nacka, Nynäshamn och Värmdö, tagit fram en katalog med kultur- och fritidsaktiviteter speciellt för dig som behöver extra stöd.

Du kan ladda ner katalogen Kultur och fritid för alla via länken till höger, eller klicka på bilden. Du kan också hämta den på Servicecenter i kommunhuset eller på närmaste bibliotek och habiliteringscenter.

Kom ihåg att det finns mer än det som står i katalogen. Vill du veta mer eller har du tips på verksamheter som kan finnas med på hemsidan är du välkommen att kontakta Sanna Svidén via e-post susanne.sviden@tyreso.se


 


Publicerad av: susanne.sviden@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2014-10-02

Högermeny

Kontakt

Fritid för funktionshindrade

Fritidssamordnare
Susanne Svidén
Postadress:
Tyresö kommun
135 39 Tyresö
Besöksadress:
Marknadsgränd 2, Tyresö centrum