Tyck till om tyreso.se

- Jag kunde inte bara titta på utan att göra något

Möt Maude Prawirodarmo, frivilligarbetare på Tyresö Kvinno- och Tjejjour.

Maude PrawirodarmoMaude är Tyresöbo sedan 1974 och har varit aktiv i Tyresö Kvinno- och Tjejjour i ungefär 25 år.

- Det som fick mig att bli engagerad var att jag för många år sedan upptäckte att en väninna i min närhet var utsatt för våld, berättar Maude.

- Mina tankar blev direkt: ”Hur ska jag kunna hjälpa min väninna?” Jag började då undersöka möjligheten att få hjälp genom en kvinnojour. Men de hade bara öppet en dag i veckan, på grund av för lite personella resurser. Då beslöt jag mig direkt att hjälpa till. Jag kunde inte bara titta på utan att göra något.

En sak som Maude framhåller är, att den utsatta kvinnan aldrig ska känna sig ensam. Det måste finnas ett stöd för alla utsatta kvinnor.

Maude är nöjd med att uppmärksamheten kring utsatta kvinnors situation har blivit mer tydlig. Det har fått till följd att tillgängligheten har ökat, vilket i sin tur har medfört att fler kvinnor hör av sig. 

- Jämställdhetsfrågor och diskussioner som berör maktordningen är frågor som jag brinner för och som jag gärna ser mer av i dagens samhällsdebatt.

När Maude nu om några år går i pension planerar hon att engagera sig ännu mer i kvinnors utsatthet.

- Jag lovar att känslan av att kunna ge stöd till någon  som behöver hjälp i livet ger också oerhört mycket tillbaka, avslutar Maude.


Publicerad av: webmaster@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2014-10-02

Högermeny

Kontakt


Tyresö Kvinno- & Tjejjour
Postadress:
Box 209
135 27 Tyresö