Tyck till om tyreso.se

- Alla behöver en vän att prata med

Huvudbild

Möt Ninni Berntsson, frivilligarbetare på Tyresö Väntjänst.

Ninni är Tyresöbo sedan 1959 och har varit verksam inom Väntjänsten i 15 år.

- Jag läste om detta i en lokaltidning och bestämde mig genast. I mitt yrkesverksamma liv som hemsamarit kom jag ofta i kontakt med människor som kände sig ensamma .

För Ninni passade detta spännande uppdrag även hennes egen livssituation. Hon hade både tid och kraft över för att kunna ge lite extra stöd till andra.

Ninni minns sin allra första uppgift som frivilligarbetare, som innebar att besöka en man som behövde prata och åter prata om gamla minnen ur livet. Alla människor behöver en vän att tala med. Dels att få dela med sig av sina egna upplevelser och dels att få nya intryck av andras människors livserfarenheter. Så visst är behovet ömsesidigt!

Nu är Ninni en erfaren och upptagen frivilligarbetare. Hon går rullstolspromenader i den vackra Fornuddsparken i Trollbäcken, ett riktigt favoritställe

Ninni berättar vidare om den tipspromenad som hon har haft ansvar för i många år. Ninni skriver kluriga frågor om kultur, samhället, musik med mera. I slutet på veckan får den lycklige vinnaren ett litet pris samtidigt som minnet har kommit väl till pass genom alla frågor.

När måndagen kommer är det Ninni som sätter på sig sina dansskor och tar en svängom på Björkbackens äldreboende.

Ninni avslutar samtalet med orden:
Detta kommer jag att hålla på med så länge ben och huvud orkar.

 


Publicerad av: webmaster@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2015-03-12

Högermeny

Kontakt

Tyresö väntjänstförening

Postadress:
Tyresö Väntjänstförening
Bollmora allé 11-13
135 39 Tyresö
Besöksadress:
Bollmora allé 7
Ingång genom restaurang Utsikten