Tyck till om tyreso.se

Tyresö Väntjänstförening

Väntjänsten är till för att knyta kontakter mellan människor och förmedla hjälpinsatser mellan de som behöver hjälp och de som vill hjälpa till.

 

Lisbeth Trönnberg SamordnareLisbeth Trönnberg är Tyresö Väntjänsts samordnare. Hon berättar att hon ser en härlig kraft inom det frivilliga arbetet. Hon berörs av all den lust och glädje som styr arbetet och all den vänskap som denna insats ger.

- Våra insatser är ett komplement till den offentliga verksamheten som sköts av kommunen. Vi vill vara en liten guldkant i tillvaron för våra äldre kommuninvånare, säger Lisbeth.

- Självklart finns det alltid utvecklingsmöjligheter, så även hos oss. Jag ser ju att vår fixarservice, våra rullstolspromenader och vår sociala kontaktverksamhet har stora möjligheter att utökas. På så sätt kommer denna insats fler till godo och fler frivilliga har möjlighet att delta.

Läs intervjun med Ninni Berntsson, som varit frivilligarbetare i Väntjänsten i 15 år.

Tyresö Väntjänstförenings styrelse består av representanter från bland annat pensionärsföreningarna, Tyresö församling och Tyresö kommun. Föreningen samarbetar med andra lokala föreningar, till exempel Röda Korset. Kommunen ger ekonomiskt bidrag till föreningen. 


Publicerad av: christine.salomonsson@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2016-12-06

Högermeny

Väntjänsten

Väntjänsten

Ninni Berntsson:
– Alla behöver vi en
vän att prata med