Tyck till om tyreso.se

RSMH, Riksförbundet för Social och Mental Hälsa, arbetar för att människor med psykisk ohälsa ska ges förutsättningar att komma tillbaka till ett gott liv. 
 
Intervju med Agneta Tallroth, t f ordförande i föreningen RSMH i Tyresö.

Jag har fått vänner för livet!

Agnetha Tallroth- För många år sedan fick jag se ett informationsblad om RSMH. Jag blev nyfiken och hörde genast av mig till den kontaktperson som nämndes i broschyren. Och på den vägen är det, jag är sedan flera år en aktiv medlem i föreningen.

Agnetha kom till Tyresö kommun 1969 och har sedan dess bott i kommunen och trivs mycket bra.

Gläntan här i Tyresö är en mötesplats som har blivit allt viktigare för Agnetha att komma till. Där finns många fina kamrater, men även en mängd roliga aktiviteter genomförs. Agneta talar varmt om måndagarnas ”Öppna hus” där gemenskapen, samtalen och en kvällsmåltid bildar trygghet och värme.
- Inte nog med detta, vi gör en mängd andra trevliga saker tillsammans, som att gå på bio en gång i månaden och varje sommar åker vi på ett läger till Gålö, fortsätter Agnetha.

Men det som bekymrar Agneta och övriga i  RSMH är att det är svårt att få kontakt med yngre personer. Så den tydliga visionen är att få in fler yngre medlemmar i föreningen.

- Jag är säker på att de skulle trivas här på Gläntan om de bara kände till oss, säger Agneta. Det viktigaste för mig är att jag har fått vänner för livet och det är allt skönt att ha någon att ringa när ensamheten kryper på, avslutar Agneta som denna vecka gläds åt den regelbundna vattengympan som går av stapeln varje fredag.

Gläntan hittar du i vårdcentralens lokaler, längst ner, på baksidan av huset.
Adress: Bollmoravägen 14.


Publicerad av: anita.lindbohm@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2016-04-15

Högermeny

Relaterad information

Kontakt


RSMH Gläntan
Postadress:
Bollmoravägen 12
135 40 Tyresö
Besöksadress:
Bollmoravägen 14 nb