Tyck till om tyreso.se

Manscentrum

På Manscentrum kan du få samtalshjälp för att klarlägga, bearbeta och finna lösningar på känslomässiga och praktiska problem i livets olika skeden. Manscentrum är en politiskt och religiöst obunden förening vars inriktning är att bistå män i kris.

Intervju med Anders Lindblom, rådgivare / kristerapeut vid Manscentrum, Tyresö, Haninge och Nynäshamn.

- Relationsarbetet kan förändra livssituationen

Anders LindblomAnders kom till Tyresö kommun 1978 och trivs mycket bra i kommunen                                         

- Att arbeta med relationer mellan människor är en angelägen och central arbetsuppgift för mig.  Därtill kommer jämställdhetsfrågan som jag anser är en av samhällets viktigaste frågor, säger Anders Lindblom,

Manscentrum är en politiskt och religiöst obunden förening ,vars inriktning är att bistå män i kris. Föreningen verkar för jämställdhet mellan män och kvinnor och arbetar med våld i nära relationer.

- Att inse att man har problem och då söka hjälp för att nå en förändring skapar respekt.  Det är endast genom ett relationsarbete man kan förändra sin livssituation, fortsätter Anders

Att sätta barnperspektivet i fokus är en annan viktig del i Anders arbete. Att som föräldrar ta ansvar för sin situation och söka hjälp för att finna olika lösningar på sina problem är en central del i hela verksamheten.

På Manscentrum är det ca 130 personer per år som söker hjälp för sina problem. Några går i samtal en kortare period och ibland stannar man kvar under en längre tids behandling.

- Vår vision och förhoppning är att vi kan ta emot ännu fler som söker hjälp. Vi har många tankar och idéer , avslutar Anders som trivs med sitt arbete på Manscentrum.


Publicerad av: Maria Lagerqvist

Senast uppdaterad: 2017-10-26

Högermeny

Relaterad information

Kontakt

Postadress:
Handens Stationsväg 17, 2 tr
136 40 Handen
Besöksadress:
Handens Stationsväg 23, 5 tr