Tyck till om tyreso.se

Stöd för dig som är ung

Ibland mår man dåligt utan att veta varför och ibland mår man dåligt för att det har hänt något. Oavsett varför kan du behöva hjälp för att kunna må bättre.

UngdomarOm du eller någon i din familj mår dåligt eller behöver stöd kan du vända dig till socialtjänstens mottagningsgrupp här i Tyresö.

Socialtjänsten har ansvar för att alla barn och vuxna får hjälp om de behöver det. 

Om du har frågor eller om du vill ha hjälp för dig eller för någon annan, kan du ringa eller komma hit. Vi kan också hjälpa dig att hitta rätt om du inte vet vart du ska vända dig. 

Ring socialtjänsten på telefon 08-578 291 00.

Här är några av de ställen du kan vända dig till direkt om du mår dåligt och behöver stöd.


Stöd för unga

 • Barn- och ungdomsenheten

  Vi på barn- och ungdomsenheten hjälper och ger stöd till barn, ungdomar. Du kan komma till oss för några enstaka rådgivningssamtal utan att det registreras i socialregistret.

 • Ungdomsmottagningen

  Oavsett var du bor eller vem du är; tjej, kille, transperson eller om du inte vill definiera dig är du välkommen till oss.

 • Stöd för unga brottsutsatta

  Att utsättas för brott väcker många olika tankar och känslor. Alla reagerar på olika sätt och det finns inget rätt eller fel.

 • MiniMaria

  MiniMaria erbjuder stöd till ungdomar mellan 13 och 20 år gällande alkohol och narkotika. Hela familjen kan få hjälp om man behöver det.

 • Familjeteamet - stödinsatser för barn- och tonårsfamiljer

  Familjeteamet arbetar med familjebehandling för att stärka familjer med barn och tonåringar.

 • Mobila teamet - ett stöd till elever och föräldrar

  Mobila teamet finns till för att hjälpa elever som har det svårt i skolan av olika anledningar. Vi försöker på olika sätt hjälpa till med att skapa en positiv förändring i skolan för dig.

 • Trappansamtal

  Att uppleva våld i sin familj eller bland andra närstående är jobbigt och det är viktigt att få prata om.

 • Stöd för ensamkommande ungdomar

  Oron i världen gör att många människor befinner sig på flykt. Tyresö kommun tar sin del av ansvaret genom att hitta boende till nyanlända ...

 • Jour- och familjehem

  Om barnet/ungdomen inte kan bo kvar hos sina föräldrar, tillfälligt eller för en längre period kan ett jour- eller ett familjehem vara ett alternativ.

 • Kontaktperson

  En kontaktperson är någon som vill umgås och hitta på roliga saker med dig, men också lyssna och stödja dig på olika sätt och dela med sig ...

 • Ungdomstjänst-Tyresömodellen

  Socialtjänsten i Tyresö har utarbetat en påföljdsmodell för ungdomar mellan 15-18 år (i vissa fall upp till 21 år) som döms till ...

 • Om du har gjort något brottsligt

  Det kan vara svårt att veta vad som är ett brott och inte. Att köpa en mobiltelefon som du vet att någon annan har snott eller hota en ...

 • Stöd om du har föräldrar med beroende

  Har du en förälder eller en nära anhörig som missbrukar alkohol, narkotika eller tabletter? Du kan få enskilt stöd eller träffa andra jämnåriga i grupp som har liknande erfarenheter som du.

Publicerad av: Aila Thorsander

Senast uppdaterad: 2017-10-23

Högermeny

Kontakt

Mottagningsgrupp för barn och unga 0-18 år


Ring 08-578 291 00
Besöksadress:
Marknadsgränd 2, kommunhuset plan 2

Politiskt ansvar

Koll på soc

Koll på soc

Gå direkt till kollpasoc.se

Du har rätt att må bra.

På kollpasoc.se får du svar på vilken hjälp du kan få och hur det går till.